Met een technisch MBO 3-diploma kun je gaan werken als onderhoudsmonteur in een machinefabriek, als koeltechnicus in de energiebranche, als werktuigbouwkundige in de industrie of gewoon als automonteur in een garage. Maar wil je écht alles uit je technische skills halen, dan is allround monteur bij de Luchtmacht jouw baan. Als technicus zorg jij ervoor dat alles wat draait, loopt, zuigt, springt of tikt gecontroleerd en gerepareerd wordt. Opmerking: als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel ‘Onderofficier Mechanische Grondsystemen’.
Als technische alleskunner ben jij een onmisbare schakel in onze hightech omgeving. Jij zorgt ervoor dat de motoren, machines, pompen en elektrische en hydraulische apparaten binnen jouw luchtmachtonderdeel werken en blijven werken. Je bent dus een soort koeltechnicus, onderhoudsmonteur, werktuigbouwkundige en elektromonteur in één en staat aan de basis van al onze operaties. Het ene moment controleer je een hogedrukreiniger, het andere moment verricht je onderhoud aan grote en complexe stukken techniek zoals een hydraulische teststand of een cargo loader. De Luchtmacht heeft zoveel verschillende technische systemen dat uitdagend en afwisselend werk gegarandeerd is. Bovendien heb je contact met iedereen op de basis, van vliegers tot chauffeurs en van soldaten tot generaals.
Pluspunten van deze functie
Je gaat werken op een vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht. Je gaat ook mee met vredesmissies en oefeningen in het buitenland. Maar eerst volg je aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht de militaire opleiding en de vakopleiding.
Onderofficiersopleiding Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Na het behalen van je militaire opleiding volgt de Functie Opleiding die je volgt aan de KMSL, bij een ander Luchtmachtonderdeel of in het buitenland.
Je hebt een MBO 3-diploma mechatronica machinebouw, bedrijfsautotechniek of eerste autotechnicus, serviceapparatuur en installaties (servicemonteur werktuigbouwkunde), of een diploma MBO 4 Middenkader engineering technicus. Een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I, kan ook.
Klik voor meer informatie over toelatingseisen en de selectieprocedure op de 'More info' button bovenaan deze pagina.