Wil jij werken in de cybersecurity? En help je graag mee aan een veiliger Nederland? Word dan application security engineer bij de Belastingdienst. Een belangrijke baan, omdat jij met jouw werk onze ICT-infrastructuur beschermt.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Jouw missie als application security engineer (ASE) is het beschermen van de ICT-uitvoeringsorganisatie van de Belastingdienst. En dat in elke fase van de levenscyclus van softwareontwikkeling (Security by Design). Samen met ontwikkelteams voer je code-beoordelingen en veiligheidsanalyses uit. Je voert controles uit en neemt maatregelen om te verzekeren dat applicaties veilig en dus niet kwetsbaar zijn. Ook onderzoek en test je de beveiliging van architecturen en ontwerpen, identificeer je potentiële risico's en ontwikkel je mitigatie-strategieën.
Je bewaakt als application security engineer de naleving van applicatiebeveiliging gedurende de gehele levenscyclus van een project. Ook investeer je in kennisopbouw over veilige codepraktijken binnen de ontwikkelteams. Je helpt met het invoeren van structurele cybersecurity-oplossingen en doet root-cause analyses van incidenten om herhaling te voorkomen. Ook borg je compliance met toepasselijke beveiligingskaders (ISO, BIO, NIS2). Binnen het applicatief ontwikkelproces van de ICT-uitvoeringsorganisatie van de Belastingdienst.
Een bijzondere baan, omdat...
Dit zegt een collega over jouw werkomgeving: "Het is iedere dag een complexe uitdaging om zulke grote belangen goed te blijven beschermen." - Paul Landsmeer, afdelingsmanager CTO.
Functie-eisen
Wanneer past deze baan bij je?
Jouw competenties:
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou?
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.