Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
22/05/2023
Status:
Open
Apply before:
02/06/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Team Technisch Toezicht van de Eenheid Oost Nederland zoekt assistent beveiligers die graag meewerken aan het vergroten van het waarnemingsvermogen van de politie, om zowel de preventieve taak als de heterdaadkracht te kunnen versterken. Het betreft een functie in het werkproces sensing binnen onze eenheid. Heb jij affiniteit met het ontwikkelen, beheren en regie voeren op voorzieningen waarbij vormen van toezicht worden georganiseerd door middel van techniek? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?

Team Technisch Toezicht staat midden in de operatie en is volop in verbinding met de basisteams. Binnen het team werk jij soms alleen maar soms ook samen met collega's. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor een belangrijk onderdeel van het politiewerk: het bekijken van camerabeelden en actief reageren als jij daarbij belangrijke informatie ziet (live) of wanneer je door de observant van een Regionale Toezicht Centrale wordt benaderd om mee te kijken bij incidenten. Ook kun je door het Operationeel Centrum  (OC)  worden benaderd voor camerabeelden van een incident. Je voert zelf ook operationele politietaken.

Van jou wordt verwacht dat je op professionele wijze als betrouwbare partner optreedt. Je bewaakt de kwaliteit van politieproducten en handelt volgens de juiste procedures. Je draagt bij aan de verhoging van de heterdaadkracht door het effectief inzetten van de diverse middelen op het gebied van techniek.

Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit :

 • het geven van invulling aan de rol van beeldregisseur bij cameratoezicht;
 • het ter beschikking stellen van beelden aan het Operationeel Centrum (OC);
 • het verwerken van aanvragen beeldmateriaal vanuit de opsporing en basisteams;
 • het controleren van de opslag en verwerking van camerabeelden conform de WPG ( Wet Politie Gegevens);
 • het uitvoeren van werkzaamheden bij evenementen en/of grootschalig optreden.

Je gaat werken in onregelmatige diensten en op feestdagen. Bij de politie sta je per slot van rekening 24/7 voor onze burgers klaar!

 

Waar ga je werken?

Team Technisch Toezicht is een onderdeel van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS). DROS bestaat uit de afdelingen Regionale Conflict- en Crisisbeheersing, Infrastructuur, Arrestantentaken, Bewaken en Beveiligen, Regionale Coördinatietaken, Regionaal Servicecentrum en Politie Coördinatie Centrum.

Team Technisch Toezicht valt onder de Afdeling Infrastructuur. De Afdeling Infrastructuur is belast met toezicht, handhaving en criminaliteitsbestrijding op knooppunten van de infrastructuur. De afdeling bestaat uit de teams verkeer, Nodale Oriëntatie, GPT (Grensoverschrijdend Politieteam) en Technisch Toezicht.

 

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste collega die lef en initiatief toont bij het inzetten van technische hulpmiddelen. Bovendien ben je nieuwsgierig naar het uitproberen van nieuwe mogelijkheden. Je bent in staat om in teamverband en onder leiding van ervaren collega's projectmatig te werken en stelt hoge eisen aan je eigen werk en dat van je collega's. Daarbij weet je de juiste prioriteiten te stellen. Je kunt goed omgaan met hectiek en kunt uitstekend samenwerken met andere afdelingen/collega's.

Daarnaast heb je:

 • een vmbo/ mbo 2-diploma;
 • een boa-certificaat of de bereidheid dit  te behalen;
 • ervaring op het gebied van (object) beveiliging is een voordeel.

Als assistent beveiliger ga je de verplichte RTGB-opleiding volgen (de opleiding voor het dragen en gebruiken van geweldsmiddelen inzake handboeien, wapenstok en pepperspray).

 

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een tijdelijke functie voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.209,- en maximaal € 3.334,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B.

 

Wat verder belangrijk is

 • De politie zet in op vernieuwing en diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt. 
 • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.