Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
07/11/2022
Status:
Open
Apply before:
27/11/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?
Wil jij onderdeel zijn van de versterkte aanpak van cybercriminaliteit door het Openbaar Ministerie? De aanpak van cybercrime binnen het parket Den Haag is gericht op de opsporing en vervolging van cybercrime, maar ook op alternatieve interventies en verstoring van criminele processen.

 

Samen met de coördinerend cybercrime Officier van Justitie, maar ook zelfstandig, voer je regionale coördinatie op de uitvoering van de operationele en beleidsmatige doelstellingen, prioriteiten en aandachtspunten van het parket. Je bent in die hoedanigheid ook vaste deelnemer aan het landelijk overleg van beleidsadviseurs cybercrime.

 

Je bent in staat om over de verschillende facetten van het vakgebied heen rode draden te herkennen en te vertalen naar heldere, te communiceren standpunten en adviezen. Je adviseert de coördinerend cybercrime Officier van Justitie ten behoeve van interne en externe overleggen en optredens, en haalt relevante input daarvoor op bij de collega’s in het parket. Je hebt een centrale rol in de positionering van het OM naar de netwerkpartners toe. Je hebt daartoe contacten met de politie, gemeenten, organisaties, het bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio, en bent op diverse deelthema’s voor hen het eerste aanspreekpunt. Je vertegenwoordigt het OM voorts bij relevante (ambtelijke) overleggen en je zoekt actief naar mogelijkheden en kansen om de positie van het OM in het netwerk te optimaliseren. Gemaakte afspraken vertaal je naar concrete acties en je ziet zelfstandig toe op het uitvoeren daarvan.

Wie ben jij?

  • Je bent een scherpe, analytische professional, met een afgeronde juridische, bestuurskundige of technische opleiding op WO niveau;

  • Je hebt affiniteit met cybercrime en de snelle ontwikkelingen in de digitale wereld;

  • Je hebt gevoel voor strategische vraagstukken en je begrijpt politieke en bestuurlijke verhoudingen;

  • Je bent initiatiefrijk, besluitvaardig en overtuigend. Van ethische hackers tot lokale bestuurders;

  • Je kunt goed met verschillende mensen samen werken. Het geeft je energie om samen met in- en externe partners te sturen op maatschappelijk effect;

  • Je beschikt daartoe over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

  • Je bent iemand die niet schroomt om iets na te vragen of toe te lichten en je hebt een verbindende manier van communiceren;

  • Je zorgt ervoor dat relevante signalen en trends snel en gericht gedeeld worden;

  • Je durft stelling te nemen in je adviezen en kunt diverse belangen goed doorzien.

Waar kom je te werken?
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. 

 

De afdeling B&S levert een effectieve bijdrage aan een veilige en rechtvaardige samenleving door in verbinding te staan met burgers, maatschappelijke organisaties, ketenpartners en andere relevante partijen. De afdeling fungeert als spin-in-het-web tussen de binnen- en buitenwereld, maar ook tussen de teams en andere parketten. Hiermee draagt B&S concreet bij aan het operationeel resultaat van het OM. B&S zet zich in om zowel het parket als het gehele OM effectiever, zichtbaarder en herkenbaarder naar buiten te laten treden. De sfeer binnen de afdeling is informeel en hecht.

 

Onze Hoofd Officier van Justitie Michiel Zwinkels vertelt je graag meer over ons mooie parket, zie hier zijn persoonlijke welkomstboodschap voor jou.

 

Het parket Den Haag levert een waardevolle bijdrage aan een veiligere samenleving samen met de politie eenheid Den Haag. De stad van recht en vrede, regeringsstad, het hart van de democratische samenleving, woonplaats van de koning, en vestigingsplaats van vele internationale instellingen. Het is ook de grootste plaats binnen het gelijknamige arrondissement, dat zoveel groter is dan alleen de stad. 27 Gemeenten, ruim 2 miljoen inwoners. Steden als Gouda, Leiden, Alphen aan  den Rijn en Delft, maar ook landelijk gebied en een lange aantrekkelijke kustlijn. Het parket, is samen met de politie Eenheid Den Haag verantwoordelijk voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtstaat.

 

De organisatie van het parket bestaat uit een viertal afdelingen, te weten: Beleid & Strategie, de afdeling Interventies & Onderzoeken (afdeling I&O), Administratie en Bedrijfsvoering. De circa 380 medewerkers zetten zich dagelijks met elkaar in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de regio Den Haag. Samen onderzoeken ze strafbare feiten, sporen verdachten op, gaan achter het crimineel verdiende geld aan, en begeleiden slachtoffers en proberen voor hen genoegdoening te vinden. Per jaar worden zo’n 20.000 strafzaken behandeld door het parket bij de rechtbank Den Haag. Van de winkeldief tot de witwasser, van de cybercrimineel tot de verdachte van een levensdelict; elke zaak krijgt de aanpak en aandacht die hij nodig heeft.

 

Als OM geloven we in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Bij diversiteit kun je denken aan geslacht, culturele achtergrond, seksuele geaardheid en aan verschil in opleiding en carrière. Daarnaast streven we naar een inclusieve organisatiecultuur. Iedereen telt mee. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Óók in talent en groei.

 

Overige arbeidsvoorwaarden Rijksambtenaar
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer. 

 

Bijzonderheden
Een recente Verklaring Omtrent het (VOG) Gedrag is vereist.

 

Meer informatie
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Lodewijk van Zwieten (Afdelingshoofd B&S Den Haag) via telefoonnummer 06 - 18307359 of via e-mail l.j.a.van.zwieten@om.nl

 

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wouter Schuurman (HR Adviseur) via telefoonnummer 06 - 22793265.

 

Sollicitatiewijze 
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 27-11-2022 o.v.v. vacaturenummer OM-999 via de knop solliciteer hieronder.