Type:
Temporary employment
Location:
Breda
Education:
Master (EQF 7)
Published:
04/04/2022
Status:
Open
Apply before:
14/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Werken bij het Openbaar Ministerie (OM) betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland, aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Je gaat werken in een modern kantoor gelegen aan de rivier De Mark, pal naast het centraal station van de bourgondische stad Breda. Daarnaast hebben we ook nog een locatie in Middelburg. Met ruim 250 collega’s lever je een dagelijkse bijdrage aan het rechtvaardigheidsgevoel van iedereen die in de regio Zeeland-West-Brabant woont, werkt of verblijft.

 

Organisatorisch bestaat het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant uit vijf teams. De afdeling Beleid, Strategie en Recherche (B,S&R) fungeert als een belangrijke schakel tussen de binnen- en buitenwereld van het parket Zeeland-West-Brabant. Dat betekent dat B,S&R kennis heeft van de veiligheidsproblematiek van de regio en intensieve samenwerking aangaat met ketenpartners, waarbij de effectieve en innovatieve inzet van strafrecht als optimum remedium centraal staat.

Als arrondissementsparket geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Een organisatie waar we gebruik maken van elkaars verschil, kwaliteiten en talenten. Een organisatie waar iedereen ertoe doet, zichzelf mag zijn en gerespecteerd wordt.

 

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur ben je integraal verantwoordelijk voor de portefeuille ondermijning en haven. Je levert een bijdrage aan de vertaling van de portefeuilles naar concrete plannen. Tevens coördineer en organiseer je de voorbereiding van havenoverleggen. Je verbindt en informeert intern alle betrokken collega’s en vormt de verbinding met de buitenwereld op beleidsmatig niveau. Daarnaast stel je verbeteringen voor en draag je bij aan de uitvoering van de aanpak op alle ondermijningsonderwerpen. Naast beleidsvoorbereiding weet jij ook de vertaling te maken naar operationele (keuze)processen.

 

Je adviseert en ondersteunt op operationeel niveau de officier van justitie in de integrale aanpak van de ondermijning. Door jouw nauwe betrokkenheid bij het onderzoek ben je in staat om alternatieve interventies te ontwikkelen. Je zoekt hier naar mogelijkheden om andere partners te betrekken en te zorgen voor de integraliteit in de aanpak van ondermijning. Onze ideale beleidsadviseur is iemand met een doel- en resultaatgerichte manier van (samen)werken. Je kunt snel en adequaat handelen en adviseren bij ontwikkelingen. We zoeken iemand die stevig in de schoenen staat en beschikt over een grote dosis overtuigingkracht. Je bent bestuurlijk sensitief en weet de positie van het OM goed te bewaken. Daarnaast ben je alert op ontwikkelingen waarbij het OM moet aansluiten.

 

Functie-eisen

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, zoals bestuurskunde, politicologie of public management.
 • Je kunt op een enthousiaste manier verbinding maken met jouw collega’s en de externe partners.
 • Je toont initiatief en ondernemerschap en bent creatief.
 • Je hebt uitstekend ontwikkeld strategisch denkvermogen en je denkt in kansen en mogelijkheden.
 • Je bent een netwerker die zelfstandig kan handelen en omgevingsbewust is.

 

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 11 
 • Maand­salaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: 1 jaar
 • Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woonwerkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Voor deze functie is het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag noodzakelijk.
 • De functie is gewaardeerd in salariscategorie 11 cao Rijk. Afhankelijk van ervaring en kennis kan inschaling plaatsvinden in aanloopschaal 10 cao Rijk.
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 april 2022 in de ochtend.
 • Solliciteren kan op dit moment niet via Internet Explorer, de link wordt helaas niet ondersteund.