Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
06/02/2024
Status:
Open
Apply before:
15/02/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij bij het arrondissementsparket Oost-Nederland een sleutelrol spelen bij de aanpak van cybercriminaliteit door het Openbaar Ministerie? Wil je werk doen dat bepalend is voor de strategie en de richting van cybercrimebestrijding? Dan geven wij jou daarvoor de kans!

 

Wat ga je doen?
Het OM doet er alles aan om samen met de politie cybercriminelen op te sporen en voor de rechter te brengen. Het opsporen en vervolgen van deze vorm van criminaliteit is echter niet eenvoudig. Cybercrime neemt steeds professionelere vormen aan, de daders zijn meestal onzichtbaar en werken niet altijd vanuit Nederland. Als beleidsmedewerker cybercrime richt je je binnen jouw parket op de opsporing en vervolging van criminaliteit waarbij ICT zowel het middel als het doel is (zoals ransomware) en op traditionele vormen van criminaliteit in een digitaal jasje (zoals ‘vriend-in-nood-fraude’). Je bent vaste deelnemer aan het landelijk overleg van beleidsadviseurs cybercrime en voert de regionale coördinatie op de uitvoering plannen, prioriteiten en aandachtspunten van jouw parket. Samen met onze ketenpartners kijk je ook naar wat buiten de opsporing mogelijk is, zoals alternatieve interventies en verstoring van criminele processen. Je adviseert de lokale cybercrime officier van justitie, onderhoudt contacten met de politie, gemeenten, organisaties, het bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio en bent voor hen het eerste aanspreekpunt. 

 

Een unieke kans voor jou om aan slag te gaan met een toekomstbestendige en effectieve manier om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. We geven je alle ruimte om input op te halen, rode draden te herkennen en dit te vertalen naar standpunten en adviezen die een belangrijke bijdrage leveren aan het opsporen, voorkomen of onmogelijk maken van cybercrime. Relevant, interessant en afwisselend!

 

Wie ben jij?
Je bent een scherpe en analytische professional, maar ook iemand die niet schroomt om iets na te vragen of toe te lichten. Dit doe je op een verbindende, maar ook overtuigende manier van communiceren. Het geeft je energie om samen met in- en externe partners (van ethische hackers tot lokale bestuurders) te sturen op maatschappelijk effect. Je durft stelling te nemen in je adviezen en kunt diverse belangen goed doorzien.

 

Verder heb je:

  • Een afgeronde juridische, bestuurskundige of technische opleiding op WO niveau;
  • Affiniteit met het bestrijden van cybercrime; 
  • Gevoel voor strategische vraagstukken en begrip van politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat krijg je nog meer?
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Waar kom je te werken?
Arrondissementsparket Oost-Nederland 
Het arrondissementsparket Oost-Nederland behelst de grootste regio van Nederland met ruim drie miljoen inwoners, 76 gemeenten, twee rechtbanken en vijf politiedistricten. Deze grootte maakt onze werkzaamheden erg veelzijdig: van zeer specialistische onderzoeken tot veelvoorkomende criminaliteit, vaak in een race tegen de klok. Wat je ook doet binnen ons parket en wie je ook bent, samen zetten we de schouders eronder en zetten we ons in voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Ben je benieuwd wat wij doen? Bekijk dan hier onze video. 

 

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. 

 

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Als OM geloven we in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Bij diversiteit kun je denken aan geslacht, culturele achtergrond, seksuele geaardheid en aan verschil in opleiding en carrière. Daarnaast streven we naar een inclusieve organisatiecultuur. Iedereen telt mee. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Óók in talent en groei. Lees hier meer. 

 

Bijzonderheden

  • Het betreft een functie voor minimaal 32 uur.
  • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is noodzakelijk.
  • Hybride werken is mogelijk in overleg.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Werner Kuijpers ( Teamleider) via e-mail w.kuijpers@om.nl of Guido Nijpels (Teamleider HIC/MIZA) via telefoonnummer 06 - 50088973. Twijfel je nog of deze functie bij je past? Werner gaat daar graag met je over in gesprek!

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met de HR afdeling. Lotte Offermans staat je graag te woord. Zij is bereikbaar via l.offermans@om.nl of telefonisch op 06-15043649.

 

Sollicitatiewijze 
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 15-2-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-2737 via de knop solliciteer hieronder.