Keywords:
Fire Brigade
Type:
Temporary employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7), MBO-1/VMBO-BB (EQF 1), MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2), MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
25/11/2019
Status:
Open
Apply before:
01/02/2024
Hours p/wk:
8
More information

Description:

Word jij parttime hero bij de brandweer?

Werken als vrijwilliger bij de brandweer combineren met je baan
Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een dier in nood helpt, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer anderen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Ook in jou en wellicht meer dan je denkt. Want als vrijwilliger werken bij de brandweer is goed te combineren met je baan. Zo kun je als parttime hero ook fulltime docent, ict-er, automonteur, huisvrouw/-man of directeur zijn.

 
Een parttime hero is…

Een brandweerprofessional. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als vrijwilliger opgeroepen wanneer dat nodig is. Je moet je dus vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.