Keywords:
Geo-economics, Business development, Economics, Finance
Type:
Permanent employment
Location:
Delft
Education:
Master (EQF 7)
Published:
28/09/2019
Status:
Open
Apply before:
08/10/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Functieomschrijving:

 

Je rol

Je bent als businesscontroller de ‘trusted advisor’ van de gemeentedirecteur die verantwoordelijk is voor de portefeuille Ruimte en Economie. Je hebt overzicht over de bedrijfsprocessen van de organisatieonderdelen binnen de portefeuille en de risicovolle dossiers. Je adviseert over voorstellen die vanuit de portefeuille worden voorgelegd aan de directie en het college van B&W. In dat kader ben je ook de ‘kritische tegenstem’ in de portefeuille. Daarnaast maken de meer ‘traditionele’ planning- en controltaken onderdeel uit van je functie.

 

Je werkplek

Jij komt te werken op de afdeling  Controlling. Controlling is verantwoordelijk voor advisering aan de gemeentesecretaris, de directie en het college van B&W over de besturing en beheersing van de organisatie van de gemeente Delft. Als controller ben je de ‘trusted advisor’ van de gemeentedirecteur die verantwoordelijk is voor de portefeuille Ruimte en Economie.

 

De portefeuille Ruimte & Economie draagt er aan bij om de stad aantrekkelijk en vitaal te houden, door samen met bewoners en partners de stad te ontwikkelen en te beheren in ruimtelijke en economische zin. De opgaven voor de portefeuille zijn divers. Delft wil een toonaangevende technologische kennisstad zijn waar het goed wonen, werken en verblijven is.Tot de portefeuille behoren de volgende beleidsvelden c.q. onderdelen: gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, duurzaamheid, economie, mobiliteit (verkeer en parkeren), beheer openbare ruimte en beheer gemeentelijk vastgoed. Dit gebeurt vanuit vijf afdelingen te weten Programma’s en Projecten, Vastgoed en Facilitair Management, Ruimte Advies, Beheer Openbare Ruimte en Realisatie en Uitvoering.

 

 

Functie-eisen:

 

Je profiel

De belangrijkste competenties die je moet bezitten? Dat zijn Analytisch vermogen, visie helicopterview, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, netwerken, verbinden en overzicht over de bedrijfsvoering processen.

 

Andere eisen

  • Je hebt een afgeronde financiële masteropleiding;
  • Je bent voor 32-36 uur beschikbaar;
  • Je bent analytisch sterk en hebt goede mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als business controller of een vergelijkbare functie;
  • Je bent een stevige sparringpartner voor het management;
  • Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is mooi, maar we staan zeker ook open voor kandidaten die dit niet hebben.

 

 

Arbeidsvoorwaarden:

 

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.984,- bruto per maand bij een volledige werkweek (36 uur) (Schaal 13).

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.  

 

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jeroen Becking (afdelingshoofd Controlling a.i.) via telefoonnummer 06- 1645 9070.Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw CV voor 9 oktober, en bij interesse zullen we zo snel mogelijk met jou in gesprek gaan.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.  

 

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.