Type:
Permanent employment
Location:
Gouda
Education:
Master (EQF 7)
Published:
13/01/2022
Status:
Open
Apply before:
01/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

De Justitiële ICT Organisatie i.o. – een grote ICT-leverancier binnen de Overheid – is op zoek naar een gecombineerde functie van Chief Information Security Officer (CISO) / Chief Privacy Officer (CPO).

Van de levering van een mobiele telefoon, het beheer van complete bedrijfsnetwerken en applicatielandschappen tot het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke apps in een jeugdinrichting; het dienstenpakket van de Justitiële ICT Organisatie i.o. is breed. En dat geldt ook voor onze opdrachtgevers: naast de Dienst Justitiële Inrichtingen als grootste opdrachtgever leveren we diensten vanuit één van de vier overheidsdatacenters aan andere onderdelen van Justitie en Veiligheid (JenV) zoals Justis en de Raad voor de Kinderbescherming en zijn we ICT-dienstverlener in diverse Rijkskantoren.

Momenteel is de Justitiële ICT Organisatie i.o. nog onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen. We zijn bezig met de laatste voorbereidingen om vanaf 1 januari 2022 verder te gaan als zelfstandig organisatieonderdeel binnen JenV. Deze nieuwe positionering vraagt om de invulling van de nieuwe (strategische) functie van Chief Information Security Officer (CISO) / Chief Privacy Officer (CPO) voor onze organisatie. De kandidaat die wij zoeken wordt de adviseur van de directie op de gebieden informatiebeveiliging en privacy, voert de regie op alle gerelateerde activiteiten binnen onze organisatie en onderhoudt nauw contact met de CISO/CPO’s van onze opdrachtgevers.

Als CISO/CPO vorm je een visie op de betekenis van informatiebeveiliging, cybersecurity en privacy voor de Justitiële ICT Organisatie. De focus ligt op onze eigen bedrijfsvoering en raakt daarmee ook de dienstverlening aan onze opdrachtgevers. Je baseert de strategie van onze organisatie op het Rijksbeleid, ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de ICT-markt. Je onderzoekt en signaleert risico’s in de organisatie, onder meer door het (laten) uitvoeren van audits, adviseert de directie over te nemen maatregelen en wijzigingen in de inrichting van onze beveiligingsorganisatie. En je hebt een coördinerende rol bij de reactie op ernstige beveiligingsincidenten.

De CISO/CPO werkt binnen de organisatie nauw samen met de beleidsadviseur, Information Security Officer (ISO) en Privacy Officer (PO) binnen de afdeling CTO-Office, met het Security Operations Center (SOC), met het team PEN-testen en de collega’s binnen de directies Ontwikkeling & Vernieuwing en Beheer.

Als CISO/CPO kom je te werken bij de stafafdeling CTO-Office van de Justitiële ICT Organisatie i.o.. Het CTO-office bevindt zich op het snijvlak tussen het bestuurlijke en het technische domein en ondersteunt de Algemeen Directeur (tevens Chief Technology Officer, CTO) met adviezen en kaders in de vorm van een visie, strategie, architecturen en in praktische zin met communicatie en administratieve ondersteuning. Binnen het CTO-Office brengen 17 medewerkers hun kennis vanuit verschillende expertises in. Het is ook de onderlinge verbinding tussen deze aandachtsgebieden die het werken bij het CTO-Office aantrekkelijk maakt.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding (bv. informatiekunde), aangevuld met certifcaten zoals CISSP, CISA, CISM en CIPP/e of gelijkwaardig.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in de functie van CISO of gelijkwaardig.
 • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging (w.o. BIO / VIR) en de normen ISO27001 / 27002. Je hebt praktische ervaring bij het toepassen daarvan, bij voorkeur ook in het kader van certificeringsaudits.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van Privacy (w.o. AVG en ISO 27701) en de praktische toepassing daarvan.
 • Je hebt kennis van risico- en compliancemanagement (ISO 31000).
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen in een politiek-ambtelijke omgeving, je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken en bent in staat om anderen te overtuigen.
 • Je weet de dagelijkse praktijk in het grotere geheel te plaatsen en op basis hiervan een strategie te formuleren.

 

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 13 
 • Maand­salaris: Min €4.367 – Max. €6.547 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen we graag je cv en motivatiebrief.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.