Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
05/05/2021
Status:
Open
Apply before:
22/12/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Functieomschrijving

Als compliance-officer draag je vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht bij aan een professionelere bedrijfscultuur binnen KVK. Hierbij werk je nauw samen met de gedreven en ambitieuze professionals van team Audit en Risk. Jij hebt een voortrekkersrol en krijgt volop ruimte om met jouw expertise het verschil te maken. Bouw jij mee aan KVK?

 

Het leven van ondernemers makkelijker maken met zinvolle informatie en advies: dat is de missie van KVK. Onze dienstverlening willen we verregaand digitaliseren, om bij te dragen aan blijvende groei en continuïteit van ondernemend Nederland. Het Handelsregister vormt onze ruggengraat, en we richten ons op steeds persoonlijker en specifieker advies. Dit alles binnen de geldende normen én met een integere bedrijfscultuur. Kom jij ons daarbij ondersteunen, in de (voor KVK) nieuwe functie van compliance-officer?

 

Als compliance-officer richt je je op een tweetal kerntaken. Je ziet toe op de naleving van in- en externe normen en draagt bij aan het bevorderen van een integriteitbewuste bedrijfscultuur. Jouw functie is uniek omdat je expliciet de opdracht hebt om de naleving van (integriteits)normen te monitoren, vanuit risico’s of bepaalde thema’s. Je bevordert bewustwording door het organiseren of geven van interne trainingen over de betekenis en toepassing van gedragsregels en intern beleid. Ook signaleer je integriteitrisico’s, denk je mee over complexe vraagstukken en onderzoek je (mogelijke) incidenten. Binnen het team Audit, Risk en Compliance ben je dé expert op het gebied van compliance, neem je deel aan diverse overleg- en afstemmingsgremia en adviseer je het management.

 

Kortom: een uitdagende functie voor een ervaren compliance-officer die écht het verschil weet te maken.

 

 

Functie-eisen:

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma, aangevuld met een specifieke compliance-opleiding.
  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het vakgebied.
  • Je hebt ervaring met het opzetten van compliance risk frameworks, interne beheersing en agile werken.
  • Je hebt kennis van andere vakgebieden zoals auditing en risicomanagement en weet hoe deze samenhangen met compliance als aandachtsgebied.
  • Je hebt kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van compliance.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.