Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
25/07/2023
Status:
Open
Apply before:
04/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Meebouwen aan de politie van morgen en overmorgen? Jij gaat ervoor als contentadviseur en contentmaker bij de Politieacademie. Vanuit Apeldoorn zet je samen met collega’s onze organisatie neer als dé onderwijsinstelling en hét kennisinstituut op het gebied van politiekunde. Zo zorg je er mede voor dat zowel ervaren collega’s als nieuwe studenten zich goed kunnen ontwikkelen. Belangrijk, want heel Nederland rekent op de politie.

 

Wat ga je doen?

Dat je aan de basis van het politiewerk staat, merk je meteen als je ons terrein in Apeldoorn betreedt. Studenten die als oefening een auto binnenstebuiten keren of rondom het onderwijsgebouw rennen om arrestaties te oefenen; het is de dagelijkse praktijk bij ons. In deze unieke omgeving bouw jij aan een stevige positie van de Politieacademie. Zodat studenten graag onze opleidingen volgen, docenten graag bij ons willen werken én er een goede samenwerking is met andere organisatieonderdelen en kennisinstituten.

Jij weet ontwikkelingen en nieuws om te zetten in content. Van onze basisopleiding tot agent tot kennis en onderzoek, jij weet wel hoe je deze onderwerpen op een duidelijke manier bij onze doelgroepen weet te brengen. In jouw werk is het belangrijk om te weten wat er speelt. Je hebt dan ook contact met diverse in- en externe partijen. Van docenten tot organisaties van wie de medewerkers opleidingen bij ons volgen. De informatie die je op basis van deze contacten en actuele ontwikkelingen ophaalt, zet je om in content.

 

In jouw functie adviseer je – gevraagd én ongevraagd – in samenwerking met een van de communicatieadviseurs van het team. Bijvoorbeeld over welk middel het beste bij een communicatievraagstuk past. Je voert deze adviezen ook uit, samen met het contentteam waarin je participeert. Hoewel de nadruk ligt op creëren van content, adviseer je ook over welke middelen en rubrieken het beste passen. Je signaleert kansen om op een creatieve manier in te haken op actualiteiten. Denk aan het schrijven van teksten voor onze nieuwe website, het intranet en onze socials. Deze teksten schrijf je op B1-niveau, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Kortom, een brede functie waarmee je bijdraagt aan een heldere positionering van de Politieacademie.

 

Daarnaast draai je mee in de newsroom van de Politieacademie, waar we dagelijks een omgevingsanalyse maken en kijken naar kansen om de Politieacademie voor het voetlicht te brengen.

 

Waar ga je werken?

De Politieacademie neemt, als onderwijsinstelling binnen de politieorganisatie, een bijzondere plek in. Dagelijks zijn we bezig met opleiden, onderzoek en het ontwikkelen van kennis. Met het opbouwen en het onderhouden van relaties. Want samen bouwen wij aan de politie van morgen en overmorgen. En aan het politievak van de toekomst, want collega’s leren en ontwikkelen een leven lang. Samen met negen collega’s vorm je het Team Communicatie. Onze opdracht? Zorgen voor het verhogen van het vertrouwen van interne en externe medewerkers in de Politieacademie. Zorgen voor een heldere positionering en de corporate communicatie van de academie. Je komt terecht in een collegiaal team waarin diverse communicatie-expertises samenkomen. We sparren veel met elkaar en hebben een grote drive om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze politiecollega’s.

 

Wie ben jij?

Als energieke allround contentmaker en contentadviseur maak je graag het verschil met doeltreffende communicatie. Je schakelt snel tussen diverse onderwerpen, komt met creatieve oplossingen en neemt mensen hierin mee. Ook heb je sterke voelsprieten voor wat er speelt en weet je precies hoe en wanneer communicatie van meerwaarde is bij vraagstukken. Daarbij denk je vanuit de effecten die je wilt bereiken in plaats van de intentie. Daarnaast laat jij je niet gek maken door deadlines en veranderingen, werk je gestructureerd en denk je graag mee met collega’s.

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma op gebied van communicatie;
  • ervaring met het onderhouden van een corporate website en social media;
  • bij voorkeur ervaring met communicaties voor onderwijsinstellingen, persvoorlichting en/of het begeleiden van collega’s bij mediacontacten;
  • bij voorkeur ervaring met het schrijven op B1-niveau.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een casus kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
  • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.