Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
11/08/2023
Status:
Open
Apply before:
20/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Lever toegevoegde waarde aan onze hospitality, onze safety én onze security als coördinator beveiliging bij DNB.

 

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Daar speel jij als coördinator beveiliging een belangrijke rol bij. Je zorgt samen met je collega’s voor een doeltreffende beveiliging van onze medewerkers, onze bezoekers, ons geld & goud en onze gebouwen. Jij bent iemand die niet bang is om verantwoordelijkheid te nemen. Als coördinator beveiliging zeg je wat je doet en doe je wat je zegt. 

 

Zo doe je dat als coördinator beveiliging bij DNB 

Je bent operationeel ingesteld en geeft functioneel sturing aan de beveiligers en de centralisten die met elkaar zorgen voor de hospitality, de safety en de security op de verschillende locaties van DNB. Binnen Amsterdam zijn we in 2020 verhuisd naar het Toorop-gebouw, ons tijdelijke kantoorgebouw. Eind 2024 keren we weer terug naar het dan vernieuwde gebouw aan het Frederiksplein. Ons goud en ons geld is sinds kort definitief naar ons spiksplinternieuw gebouw Zeist verhuisd. Uiteindelijk hebben we twee aparte locaties met heel verschillende kenmerken: een state-of-the-art kantoorgebouw midden in de Amsterdamse samenleving, waar hospitality en safety ontzettend belangrijk zijn. En een ultiem beveiligd cashcentrum in Zeist waar ons goud en ons geld ligt en waar security de hoogste prioriteit heeft. Je werkt samen met 2 andere coördinatoren, de werkzaamheden vinden voornamelijk plaats tijdens kantooruren.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het proces van briefing en debriefing. Je coördineert het werk van de beveiligers en de centralisten: functionele aansturing, bent aanwezig op de werkvloer, eventueel bijwerken van dienstroosters, opstellen van werkinstructies en procedures en deze ook beschikbaar maken voor degenen die er mee moeten werken.
 • Je neemt bij een incident de eerste operationele maatregelen en schakelt daarna met het afdelingsmanagement.
 • Je stuurt dagelijks op de operationele uitvoering, spreekt collega’s aan daar waar nodig. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar.
 • Je bent een van de coördinatoren van het One Service Team (het OST bestaat uit al je collega's die werkzaam zijn in de publieke ruimte zoals hospitality, catering en schoonmaak.
 • Je levert input voor de beoordeling van de medewerkers en indien gewenst speel je een rol bij de selectie van nieuwe collega’s. 
 • Je kent de processen in de CMK of bent bereid deze te leren.
 • Als het nodig is ondersteun je de centrale meldkamer en coördineer je de meldingen en de alarmopvolging. Waar en wanneer nodig verleen je assistentie bij EHBO en/of BHV en lever je een bijdrage aan de-escalatie bij geweld- of conflictsituaties. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de schriftelijke rapportage over afwijkingen zoals overtredingen, beschadigingen en storing.

Hier doe je dat

Je werkt als coördinator beveiliging bij de sectie Bewaking van de afdeling Beveiliging. Je primaire standplaats is Amsterdam, maar je draait ook diensten in Zeist. Het team waarin je zal gaan werken bestaat uit ongeveer 45 collega’s, de sfeer is collegiaal en betrokken. Gezien alle ontwikkelingen en verhuizingen zijn we vol op zoek naar nieuwe collega’s! De beveiligers en centralisten werken in volcontinuedienst, 24 uur per dag, 7 dagen per week, volgens een onregelmatigheidsrooster. 

Opleiding en ontwikkeling vinden we vanzelfsprekend, of het nu gaat om een gerichte opleiding tot centralist, het bijhouden van je EHBO- of BHV-diploma of meer toekomstgerichte opleidingen. Uiteraard is het belangrijk dat je fysiek gezond en fit bent. DNB heeft een eigen (indoor) zéér complete fitnessruimte. Deze is geopend van 7 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds en je kunt er gratis gebruik van maken. Sporten wordt zeer gestimuleerd en kan gedeeltelijk in werktijd plaatsvinden. 

 

Dit breng je mee

Je kunt goed omgaan met mensen, je levert vernieuwende inzichten, je bent besluitvaardig en je communiceert open en helder. Je hebt een rustige persoonlijkheid, je bent stressbestendig en je kunt situaties snel en adequaat inschatten. Je durft initiatief te nemen met oog voor de risico’s. Je hebt een positieve levenshouding en een fitte, energieke en representatieve uitstraling. En omdat je vaak moet schakelen van hospitality naar safety/security (en weer terug), zijn diplomatie en stressbestendigheid hele waardevolle eigenschappen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over het diploma ‘Coördinator Beveiliging’ of een gelijkwaardig equivalent. Je hebt een geldig BHV certificaat en een geldig EHBO-diploma inclusief AED. Opleiding Proactief Beveiliger op basis van de methodiek Predictive Profiling is een mooie aanvulling, maar geen must.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring,  waarbij je stevige kennis hebt opgedaan van zaken als visitatie, alarmsystemen, intercomgebruik en cameratoezicht. Je beschikt over ruime kennis op het gebied van computergebruik (Windows en Office).
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is een grote pre.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. 


Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. 

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.280,-- en maximaal € 4.490,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer, in 2023 tegen € 0,21 per km en vanaf 2024 tegen € 0,22 per km.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.