Keywords:
Digital Detection
Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
04/07/2018
Status:
Open
Apply before:
27/07/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij de topper voor ons team?

 

Voor de Landelijke Eenheid zoeken wij een enthousiaste coördinerend projectleider voor de begeleiding van technologische verbeteringen en vernieuwingen in de politieoperatie. Met jouw pionierschap en senioriteit regisseer je maatwerktoepassingen die het verschil kunnen maken in de digitale opsporingspraktijk en coördineer je ons team van projectleiders.

 

Wat ga je doen?

Als coördinerend projectleider ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en voortgang van projecten op het gebied van (innovatieve, digitale) opsporingsinstrumenten en expertise. Je coördineert één of meer grote projecten door als senior projectleider en/of productowner op te treden. Je stelt projectdocumenten op, bent aanspreekpunt voor en maakt afspraken met in- en externe opdrachtgevers uit het opsporingsdomein. Je begeleidt de implementatie van nieuwe apparatuur en/of systemen, inclusief trainingen, testen, evaluaties en keuringen. De voortgang rapporteer je aan de opdrachtgever, stuurgroep en het managementteam. Daarnaast adviseer je over planvorming en haalbaarheid. Je verzorgt de communicatie rondom projecten, stelt begrotingen op, bewaakt de kosten en zal in voorkomende gevallen subsidies verwerven. Je brengt structuur aan als spil tussen de onderzoeks- en ontwikkelfunctie binnen het team.

 

Veel projecten zullen volgens de Scrummethode uitgevoerd worden. Regelmatig vinden er sprints plaats waarin je de vorderingen aan de opdrachtgever (de teams Digitale Opsporing maar ook bijvoorbeeld observatieteams) laat zien. In voorkomende gevallen stap je in de rol van productowner en stem je de wensen van de opsporingsteams af met het ontwikkelteam, om zo tot een kwalitatief goed product te komen.

 

Naast je kwaliteiten als senior projectleider verwachten wij ook coördinerende en sturende kwaliteiten. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van meerdere projectleiders. Samen met deze collega's hou je het vak van projectleiderschap in stand. Je onderhoudt en actualiseert projectprocessen. Je neemt deel aan verschillende overlegstructuren waarin je de projectenportefeuille vertegenwoordigt en overleg voert met opdrachtgevers, management en ketenpartners.

 

Waar ga je werken?

De Afdeling Technologie, Ontwikkeling & Expertise (ATOE) onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technologie voor de politie en levert technische ondersteuning bij het bestrijden van zware en georganiseerde criminaliteit. Ons werkveld bestrijkt de gehele operationele technologieontwikkeling van de operatie: van de eerste technologische verkenningen tot aan concrete ondersteuning van politieoperaties.

 

Je werkt voor een team waarin projectleiders en ondersteuning de afdeling helpen om technologische innovaties te implementeren en te operationaliseren voor de politiepraktijk. Innovatietrajecten variëren van kort cyclische projecten tot grotere projecten.

 

Wie ben jij?

Jij hebt een brede interesse in technologie, toont initiatief en vindt het een uitdaging om nieuwe technologie om te zetten in operationele toepassingen. Je bent een collegiale projectleider die samenwerking en overleg opzoekt. Jij ziet kansen en durft deze in te brengen, werkt vanuit gedrevenheid en met passie. Je beschikt over een goed analytisch vermogen, bent leergierig en hebt uitstekende communicatievaardigheden met persoonlijke aandacht. Je overlegt met diverse collega's uit verscheidende afdelingen van de organisatie. Met je leidinggevende en coachende vaardigheden weet je te sturen op resultaat.

 

Verder vragen we het volgende van je:

  • een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskundige Informatica, ICT of techniek
  • meerdere jaren ervaring in het leiden van grote projecten;
  • gecertificeerd in projectmanagement (IPMA-C, Prince 2 Practitioner of vergelijkbaar) en moderne agile projectmethoden.

Wat wij bieden

Je komt te werken in Driebergen-Rijsenburg. Je krijgt een vaste aanstelling voor 36 uur per week, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Wij bieden een dynamische werkomgeving met veel technische uitdagingen. Zo nodig volg je voor de benodigde opsporingsbevoegdheid en -vaardigheden een interne opleiding.

Wij zoeken 1 nieuwe collega.

 

Omdat wij goede mensen belangrijk vinden, investeren we graag samen met jou in je toekomst. Wij bieden je zeer goede mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. We bieden een sociale en saamhorige bedrijfscultuur waarin teamresultaten voorop staan.

Verder profiteer je onder andere van:

  • bruto maandsalaris van minimaal € 3.245,- en maximaal € 4.845,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C, werkterrein digitale expertise.

 

Interesse?

Bel of mail Henry Willering, Afdelingshoofd ATOE (06 - 51 99 85 83, henry.willering@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de selectieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 27 juli 2018 via de sollicitatiebutton op deze website.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Tijdens de sollicitatieprocedure kan de opsporingsexperience #crimediggers aan de orde komen, het uitspelen is niet noodzakelijk.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over data science, legaal hacken, cybersecurity en meer op http://it.kombijdepolitie.nl.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.