Type:
Permanent employment
Location:
Eindhoven
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
12/10/2023
Status:
Open
Apply before:
20/10/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Kom jij met intelligence bijdragen aan de bestrijding van criminaliteit en het creëren van een veilige samenleving? De Afdeling Analyse en Onderzoek van de Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) in Oost-Brabant zoekt versterking! We zoeken een data analist met ijzersterke analytische en verbindende kwaliteiten. Ben jij een kritische denker met een brede maatschappelijke en technologische oriëntatie die houdt van diepgang, solliciteer dan!
 
 

Wat ga je doen?

Als data analist bij de DRIO werk je aan het inzichtelijk maken van veiligheidsproblemen met behulp van kwantitatieve analyses. Je gaat aan de slag als onderzoeker en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan data, waarmee jij de behoeften op het gebied van sturing vertaalt naar analyseresultaten. Je kunt hierbij schakelen van tactisch en strategisch naar operationeel niveau. Je bent in staat om de vraag in breed maatschappelijk perspectief te plaatsen en vervolgens in- en uit te zoomen. Je maakt problemen inzichtelijk voor de opsporing, gebiedsgebonden politiezorg, intelligence en integrale partners. Op basis van de inzichten die jij weet te verschaffen maak je intelligencegerichte besluitvorming mogelijk. Je draagt bij aan onderzoek naar de praktische toepassing van bestaande en/of nieuwe methoden en technieken binnen het intelligence werk en ondersteunt de implementatie daarvan. 

 

Je werkt samen met collega’s aan analyses en onderzoeken die verschillen van omvang en duur. Van strategische onderzoekstrajecten waarbij grote hoeveelheden data kwantitatief inzichtelijk gemaakt worden, tot snelle data-analyses ten behoeve van opsporingsonderzoeken of regionale veiligheidsproblemen. Je maakt grote hoeveelheden (on)gestructureerde informatie en gebeurtenissen inzichtelijk en weet kwantitatieve resultaten betekenis te geven met kwalitatieve duiding. Alle trajecten vragen dat je autonoom en gestructureerd werkt om tot resultaten te komen. Je pakt hierin de sturing en weet de inhoudelijke behoefte voor de analyse goed over te brengen op belangrijke stakeholders. Je gebruikt hierbij je functionele netwerken, die je zelf aanlegt en onderhoudt.

 

Piketdiensten horen bij deze functie. Als de operatie daarom vraagt, ben je flexibel ten aanzien van je werktijden.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de Afdeling Analyse en Onderzoek van de DRIO. De DRIO Oost-Brabant is een dynamische dienst die bestaat uit meer dan 200 medewerkers die 24/7 de politieorganisatie en haar partners voorzien van actuele intelligence. Binnen de verschillende afdelingen van de DRIO werken medewerkers dagelijks met intelligence uit onder andere onze politiesystemen, open bronnen en op basis van menselijke bronnen.

 

Je collega’s van de DRIO werken fysiek centraal samen in Eindhoven en sluiten daarnaast decentraal aan op meerdere plekken in de eenheid, dicht bij de operationele processen van opsporing, handhaving en beleidsvorming. De werkcultuur is open, inhoudelijk kritisch en ontwikkelgericht. Je komt te werken in het DRIO Lab. Het Lab stimuleert innovaties om de kwaliteit van de DRIO up-to-date te houden. De DRIO Oost-Brabant staat de komende jaren voor een uitdagende ontwikkelopgave om steeds betere intelligence te maken voor tactische en strategische sturing. Als data analist ben jij één van de personen die hierin vooroploopt.

 

Wie ben jij?

Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en volgt (technologische) ontwikkelingen in de samenleving op de voet. Je bent nieuwsgierig en analytisch ijzersterk. Je voelt je aangetrokken tot het politiewerk. Niet om zelf als rechercheur of in de noodhulp aan de slag te gaan maar om de collega’s vanuit de intelligence te sturen en te ondersteunen. Binnen je vakgebied en specialisme weet je constructief met collega’s samen te werken en ben je een volwaardige sparringpartner in het toepassen van jouw specialisme. Daarnaast heb je de moed om klassiek denken uit te dagen met frisse ideeën en een kritische blik. Jij bent initiatiefrijk, gericht op vernieuwing en hebt snel in de gaten wat er nodig is. Je initieert zaken om de DRIO beter en slimmer te maken. Met veel energie, creativiteit en flexibiliteit zet jij je dagelijks in om veiligheidsproblemen inzichtelijk te maken, om bij te dragen aan besluitvorming en om de beste producten en resultaten na te streven met je collega’s.

 

De veranderende maatschappij en de beweging in de DRIO vragen een actieve leerhouding en de bereidheid om te veranderen. Je kunt snel schakelen tussen bijvoorbeeld data-analyses of informatierapporten maken, behoeften concretiseren met collega’s en presentaties geven. Ook heb je een goed ontwikkeld gevoel voor verschillende belangen en beschik je over organisatiesensitiviteit. Je communicatieve vaardigheden heb je sterk ontwikkeld en je legt gemakkelijk contacten. Je neemt zelf initiatief en kunt je werk goed organiseren en structureren.       

 

Verder vragen wij:

 • een hbo-diploma (bachelor);
 • sterk ontwikkelde datagerichtheid en systeemdenken;
 • affiniteit met technologische ontwikkelingen in het vakgebied, met het intelligence- en opsporingsvakgebied en met automatisering en dataverwerking;
 • ervaring met het begeleiden van studenten;
 • ervaring met het professioneel presenteren van bevindingen.

Wat wij bieden

De standplaats is Mathildelaan 4 in Eindhoven. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Wij bieden je een mooie baan waarin je uitgedaagd wordt om een bijdrage te leveren aan het oppakken van veiligheidsproblematieken.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.668,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

 De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.