Type:
Permanent employment
Location:
Zwolle
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
02/12/2022
Status:
Open
Apply before:
12/12/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Het Productiehuis zoekt senior DevOps data engineers voor de productielijn Business Intelligence. Als DevOps data engineer ben jij in staat om IT-producten feilloos en geautomatiseerd door de build-, deployment- en exploitatieprocessen te begeleiden.

 

Wat ga je doen?

Jij zorgt samen met het DevOps-team en daar waar nodig met het infrabedrijf dat de ontwikkeling, voortbrenging en exploitatie van onze producten soepel en zonder verstoringen verloopt. Samen met je overige teamleden zorg je voor duurzame en geautomatiseerde implementaties.

 

Jij denkt mee over hoe we de politie nog beter kunnen faciliteren. Jij inventariseert wat nodig is om producten zo optimaal mogelijk aan de politie aan te bieden en maakt de vertaalslag naar wat nodig is voor geautomatiseerde voortbrenging, deployment en exploitatie. Ook ben je in staat om het team mee te helpen met het ontwikkelen aan producten. Zo help jij mee de digitalisering bij de politie verder vorm te geven.

Verder stel jij, samen met de product owner, devops-team en beheerorganisatie afhankelijkheden, eisen en behoeften vast die nodig zijn om voortbrenging en beschikbaarheid van het product te garanderen. Je initieert alle aspecten die nodig zijn voor build, deployment en exploitatie van het product. Je analyseert verstoringen en ontwikkelt passende maatregelen die voorkomen dat een dergelijke storing weer kan optreden. Samen met het DevOps-team draag je de verantwoordelijkheid voor het opleveren van een kwalitatief goed product. Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je doet proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer. Je draagt zorg voor gebruik en borging van de integratie van producten in het DevOps-team en deelt deze met collega DevOps-teams.

 

Waar ga je werken?

In productielijn Business Intelligence van het Productiehuis zijn meerdere DevOps-teams werkzaam. De productielijn maakt producten die voorzien in de informatiebehoefte van de politie. Voor deze informatiebehoefte worden diverse gegevensbronnen gebruikt. Deze producten worden dagelijks gebruikt door alle politieagenten op straat, in de auto en op kantoor om snel alle informatie over een situatie op te vragen. Het is van groot belang dat deze informatie correct, snel, veilig en gemakkelijk te gebruiken is. De productielijn heeft een modern en robuust big data platform gerealiseerd. Dit big data platform vernieuwt en versterkt de informatievoorziening van onze politieorganisatie met specifieke zoek- en analysetoepassingen, dit met bijbehorende tooling en big data infrastructuren. Aan dit big data platform werken verschillende teams.

 

Wie ben jij?

Je bent een teamspeler en kunt je goed bewegen in een complexe, politiek-gevoelige organisatie. Je kunt goed overzicht bewaren en hebt toch aandacht voor details, kunt coachen, bent resultaatgericht en een doorzetter. Je beschikt over een uitstekend analytisch inzicht en kunt goed systeemdenken. Ook al weet je niet meteen hoe alles precies in elkaar steekt, je bent niet snel uit het veld geslagen en vindt het leuk om dingen uit te zoeken. En je houdt van werken met veel data. Je wilt zowel dev- als ops-taken uitvoeren. 

Verder heb je:

 • een hbo diploma;
 • ruime werkervaring als DevOps data engineer;
 • ervaring met Agile/Scrum/DevOps-werken;
 • ervaring met technology stacks als Kafka en Elasticsearch;
 • ervaring met Java, Apache Spark.

Wat wij bieden

Je standplaats is Zwolle. Er is ruimte voor 5 fte verdeeld over 1 of 2 teams. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.720,- en maximaal € 5.503,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

  

Wat verder belangrijk is

 • Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Wat wij belangrijk vinden is dat je hart binnen het (geautomatiseerd) testen ligt. Vermeld duidelijk in jouw cv op welke manier jij hiermee ervaring en kennis van hebt opgedaan. Jouw sollicitatie beoordelen we zorgvuldig met een divers aantal collega's. Bij een positieve beoordeling nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. 
 • Een veiligheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.