Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
15/09/2023
Status:
Open
Apply before:
25/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Vind jij het interessant om (big) data te gebruiken om Nederland veiliger te maken en wil je ons helpen om (big) data een steeds grotere rol in het politiewerk te laten spelen? De Eenheid Rotterdam zoekt een creatieve en vernieuwende collega die complexe veiligheids- en datavraagstukken wil aanpakken. Ben jij nieuwsgierig van aard, analytisch sterk en ben jij verbindend in complexe organisaties? Check dan deze uitdagende vacature!

 

Wat ga je doen?

Samen met collega’s binnen de verschillende organisatieonderdelen bedenk je oplossingen voor vraagstukken uit de politiepraktijk en werk je met de data die daaruit voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen die worden ingezet om criminaliteit te analyseren of voorspellen, complexe criminele netwerken in kaart brengen of beeldmateriaal analyseren met behulp van gezichtsherkenning. Jij draagt bij aan de daadwerkelijke implementatie zodat het product geborgd wordt binnen de politieorganisatie. Concreet houd jij je bezig met het:

 • verbeteren en ontwikkelen van informatieproducten, samen met de collega’s van de Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) en digitale opsporing;
 • participeren in landelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van data science voor de ontwikkeling van landelijke producten;
 • actief meewerken aan opsporingsonderzoeken wanneer er een grote hoeveelheid data in beslag genomen wordt;
 • aandragen van innovatieve kansen en hier uitvoering aan geven.

De politie maakt gebruik van verschillende datastructuren. Jij bent dus bezig op verschillende gebieden. Denk daarbij aan ongestructureerde teksten, audio/visuele data en graphs.

 

Kijk ook eens op https://it.kombijdepolitie.nl/predictive-policing om een beeld te krijgen van data science binnen de politie.

 

Waar ga je werken?

Je komt binnen de Eenheid Rotterdam te werken bij het Team Business Intelligence. Het team is onderdeel van de Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO). De DRIO is continu in beweging en is aanjager van nieuwe ontwikkelingen zowel binnen als buiten de politie. Het team bestaat uit dashboardontwikkelaars, informatieanalisten en data scientisten. Daarnaast wordt een intensieve samenwerking gestart met het Team Digitale Opsporing voor het ondersteunen van opsporingsonderzoeken. Op landelijk niveau is er een betrokken data science community, waar jij ook je bijdrage aan gaat leveren.

 

Wie ben jij?

Jij bent een (big) data specialist die nieuwe en actuele kennis en inzichten met zich meebrengt en deze weet toe te passen in de context van het politiewerkveld. Dat vraagt om intensieve samenwerking, creativiteit en overtuigingskracht. Analytisch ben je sterk, je bent ondernemend en nieuwsgierig. Ervaring is niet het belangrijkste, wat wij zoeken is een teamspeler die hoge eisen stelt aan het werk en voortdurend zoekt naar mogelijkheden en kansen om de kwaliteit te verbeteren. 

 

Daarnaast heb je:

 • een hbo-diploma (bachelor), bij voorkeur op basis van een bèta-gerichte opleiding in de richting van data science;
 • bij voorkeur ervaring met de volgende onderwerpen: mathematische kennis van analyses met big data,  programmeren in R of Phyton, ervaring met Graph databases, Elasticsearch en/of Hadoop, business intelligence architectuur of datavisualisatie.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.