Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
24/01/2024
Status:
Open
Apply before:
04/02/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Over deze vacature

Als Data Steward bij TNO ben jij de sleutelfiguur voor het waarborgen en optimaliseren van bedrijf kritische data. Je bent mede verantwoordelijk voor het vergroten van de data geletterdheid binnen TNO en het implementeren van unit overstijgende processen ten behoeve van master data management, data governance en datakwaliteit management. Wil jij een impactvolle rol spelen in het beheren van data beleid en processen over verschillende domeinen en units van TNO? Solliciteer dan nu als Data Steward.

 

Wat ga je doen?

Als Data Steward bij TNO ben jij de onmisbare schakel die de volledige levenscyclus van data beheert, van generatie tot gebruik in onze diverse toepassingen. Je hebt een centrale rol in het opzetten en onderhouden van geavanceerde datastructuren, -definities en -catalogi, en je bewaakt data-eigenaarschap en autorisatiemanagement. Jouw werk omvat het verwerken van data uit verschillende bedrijfsdomeinen, zoals Sales en Marketing, Operations, Finance, HR, Strategie en Legal, waarbij je zorgt voor nauwkeurig beheer en sturing van deze gegevens. Als jij ervan houdt om de regie te voeren over het data beheer en gepassioneerd bent over het opzetten en onderhouden van complexe datastructuren, dan is dit de ideale rol voor jou! Naast deze kerntaken draag je bij aan het verbeteren van datakwaliteit, communiceer je helder met diverse stakeholders over data definities en datastromen, en ondersteun je bij het opstellen en monitoren van Data Quality rapportages. Ook speel je een cruciale rol in het bevorderen van data governance, met speciale aandacht voor datakwaliteit en master data management.

Daarnaast vervul je een actieve rol in het trainen en ontwikkelen van je TNO-collega's in het werken met data, en draag je bij aan het waarborgen van verantwoordelijk en AVG-conform gebruik van data. Als Data Steward wijs je kritieke data-elementen binnen jouw business domein aan en zorg je ervoor dat de juiste prioriteit wordt gegeven om de kwaliteit ervan aantoonbaar te waarborgen. Een essentieel onderdeel van jouw rol is het effectief managen van stakeholders en het beheren van afhankelijkheden met andere teams.

 

Wat wij van jou verwachten

Er zit iets in jou, wat anderen aansteekt. Je bent in staat om mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen met jouw ideeën. Je neemt eigenaarschap, zoekt de samenwerking met collega’s en zorgt voor wederzijds inspireren. Je weet dat tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren staan. Maar als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga jij door alle barrières heen. Want jij bent nieuwsgierig, kunt orde scheppen en bent sterk in het leggen van verbanden. Je gaat voor resultaten, durft kritische vragen te stellen en betrekt tegelijkertijd de wensen en ideeën van de mensen om jou heen. Sluit er een deur? Dan open jij een nieuwe. Je denkt in mogelijkheden, maar weet ook wanneer een oplossing goed genoeg is en bent gericht op de deadline. En je weet dat de informatie en uitkomsten soms gevoelig liggen, dus daar ga jij vertrouwelijk mee om. Je kunt je goed uitdrukken, weet jouw boodschap over te brengen richting de verschillende doelgroepen en vindt het leuk om in een complexe dataomgeving te werken waarin nog niet alles vastligt.

 

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau in de richting van (technische of bedrijfs)informatica, informatiekunde, software-engineering of ICT;

 • Meerdere jaren relevante ervaring in een data-intensieve omgeving bijvoorbeeld op het gebied van data management;

 • Kennis van en ervaring met processen in data governance, data kwaliteit en master data management;

 • Basis SQL-vaardigheden, eventueel aangevuld met ervaring in Data Catalogi of data governance tooling (zoals Profisee, CluedIn);

 • Ervaring met het testen van software, releasemanagement en het opleveren volgens acceptatiecriteria;

 • Ervaring met Lean en de Agile – scrum methodologie is een pre.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.225,- en € 5.701,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 4 februari 2024. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.