Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
04/01/2023
Status:
Open
Apply before:
16/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Het Cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam zoekt een enthousiaste digitaal coördinator met een duidelijke visie op de digitaal technische aanpak van cybercriminaliteit. Wil jij je kennis inzetten om met je collega’s cybercriminelen te vangen? Ben jij van nature een verbinder die graag coacht en faciliteert? Zie jij het als een uitdaging om in een zeer dynamische omgeving te werken met collega’s die allerlei verschillende achtergronden hebben en specialismen beheersen? Dan is deze functie echt wat voor jou!

 

Wat ga je doen?

Als digitaal coördinator cybercriminaliteit stuur je de dagelijkse operationele werkzaamheden aan van het team dat zich bezig houdt met de opsporing van strafbare feiten in complexe digitale omgevingen en de bestrijding van fenomenen binnen het domein van cybercriminaliteit. Je vervult een coördinerende rol op inhoud en op proces en bent in staat om tactiek en digitaal te vertalen naar een plan van aanpak. Zowel op zaakniveau als op technisch niveau leg je de verbinding, zowel binnen je team als tussen teams onderling. Je zorgt ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt en geeft de kaders aan waarbinnen de specialisten hun werkzaamheden gaan uitvoeren. Je levert een belangrijke bijdrage aan het eindresultaat door afspraken te maken over de uitvoering, resultaat, probleemgerichte aanpak, het nakomen van afspraken en de dagelijkse- en zakenplanning. Je coördineert en organiseert de uitvoering van vastgestelde plannen van aanpak, werkoverleg en briefings. Je begeeft je hierbij op het snijvlak van hoogopgeleide specialisten en de behoefte van het werkveld zoals de opsporing. Verder lever je een bijdrage aan functioneringsgesprekken met de medewerkers en adviseer je over het bijsturen en verbeteren van het operationele werk. Vanuit jouw rol creëer je synergie en een open en transparante cultuur waarin onderlinge kennisdeling en de ontwikkeling van het individu vanzelfsprekend is. Samen met jouw team werk je aan een lokale aanpak en voer je deze uit. Jij stuurt, samen met je MT-leden, daarbij actief op het resultaat.

In 2023 staat er een grote opgave centraal, namelijk het formatief uitbreiden van het Cybercrimeteam. Er worden medewerkers toegevoegd aan het team en er ontstaat een nieuwe dynamiek. Ook de inzet van digitale techniek in het team wordt forser.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het Cybercrimeteam van Eenheid Rotterdam, een multidisciplinair team dat impactvolle cybercriminaliteit bestrijdt om de samenleving hiertegen te beschermen. Het team is opgebouwd uit allerlei verschillende krachten (tactisch rechercheurs, analisten en specialisten (digitaal, osint, financieel, pps)) en daarmee een onwijs mooie mix van kennis en vaardigheden. Gezamenlijk richten zij zich op vooral de georganiseerde nationale en internationale cybercriminaliteit, zoals phishing, ransomware, BEC-fraude of DDoS aanvallen. Het Cybercrimeteam is een operationeel opsporingsteam dat zelfstandig volledige onderzoeken draait. Dit wordt gedaan door middel van opsporingsonderzoeken, maar ook het aan de voorkant, veelal samen met partners, verstoren of stoppen van criminele processen.

Het Cybercrimeteam van Rotterdam werkt met een aantal Agile principes, om voortgang in het werk te bewaken en continu te kunnen verbeteren op zowel inhoud, proces als in de  teamdynamiek. Verder draagt het Cybercrimeteam van Rotterdam momenteel het delictoverstijgende thema financieel en worden trends onderzocht met als doel om tot effectieve interventies te komen, gericht op maatschappelijk effect.

 

Wie ben jij?

Je bent een echte verbinder die in staat is om 'outside the box' te denken en op vernieuwende wijze naar maatschappelijke problemen te kijken. Je stuurt, zonder enige moeite, (meerdere) grootschalige (cybercrime)opsporingsonderzoeken met een grote maatschappelijke impact aan. Je bent in staat om in een dynamische omgeving te werken, je toont initiatief en bent alert op kansen en ontwikkelingen. Zie jij mogelijkheden tot verbetering, dan doe je hier een voorstel voor en zet je verbetertrajecten in gang. Daarbij formuleer je onderzoeksstrategieën en projectplannen in begrijpelijke taal. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je handelt en communiceert tactvol en beschikt over overtuigingskracht en de nodige organisatiesensitiviteit. Netwerken en samenwerken is je op het lijf geschreven, zowel in- als extern. Het coachen, aansturen en begeleiden van specialisten gaat je uitstekend af. Ook beweeg je je gemakkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma;
 • affiniteit met techniek, cybercrime en IT;
 • ervaring in het aansturen van een team;
 • een rijbewijs B;
 • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • de bereidheid om opleidingen te volgen.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding. 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een vaste aanstelling aan. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een B-onderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een screening en assessment kunnen onderdeel uit maken van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.