Type:
Permanent employment
Location:
Amersfoort
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
22/12/2023
Status:
Open
Apply before:
15/01/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij bijdragen aan een nóg betere opsporing en je collega's ondersteunen bij hun digitale ontwikkeling? Districtsrecherches Flevoland en Oost-Utrecht zoeken een enthousiaste en communicatieve operationeel specialist A, met passie voor ICT, data, techniek en digitaal onderzoek!

 

Wat ga je doen?

Als operationeel specialist A heb jij de focus op de opsporing van strafbare feiten in het digitale domein. Je ondersteunt, als digitaal specialist, bij opsporingsonderzoeken en onderzoekt, ontwikkelt en toetst technieken op je vakgebied. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van het datagedreven werken. Soms moeten grote hoeveelheden data in korte tijd onderzocht worden. Uit deze bronnen interpreteer je menselijke handelingen die standaard forensische middelen niet inzichtelijk kunnen maken. Hierdoor lever je een belangrijke bijdrage aan het rechercheonderzoek.

 

Op basis van je kennis en ervaring gebaseerd op één of meerdere forensisch digitale specialisaties (zoals veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data), verzamel, combineer en analyseer je gegevens uit diverse digitale bronnen. Daarbij herken je trends en afwijkende patronen die reden zijn voor verder onderzoek. Je bent intermediair tussen de digitale techniek, de tactische recherche en de basisteams en je adviseert over een effectieve aanpak.

Daarnaast bouw je een functioneel netwerk op met de overige specialisten in het team om zo gezamenlijk de teamontwikkeling en de brede veiligheidsvraagstukken binnen het vakgebied opsporing aan te pakken. Je werkt nauw samen met je collega’s bij de districtsrecherche, de specialisten uit de verschillende vakgebieden, zoals algemeen, financieel, Team Digitale Opsporing en de basisteams.

 

Het werk is onvoorspelbaar; je werkt onregelmatig en in het weekend / piketdiensten zijn onderdeel van je werk.

 

Waar ga je werken?

De Districtsrecherche Flevoland is een jong en dynamisch team, dat bestaat uit 94 fte betrokken en enthousiaste collega's. We zijn volop bezig met ontwikkelen en verbeteren om toekomstbestendig te zijn. Er wordt gewerkt vanuit de locaties Lelystad en Almere.

 

Het District Flevoland bestaat uit vijf basisteams. Het werkgebied kent een grote variatie aan criminaliteit en verdachten. Dit zorgt voor een hoog en divers werkaanbod. Hierbij kun je onder andere denken aan ondermijnende criminaliteit, waarbij de focus ligt op de handel in harddrugs en jonge aanwas. We verrichten veelvuldig onderzoek naar ernstige geweldsincidenten en kindermishandeling. De aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime zijn een belangrijk onderdeel van ons werk.

De focus is in ons team gericht op het leveren van duurzame kwaliteit. Dat vergt voortdurende keuzes en een efficiënte inzet van beschikbare mensen en middelen. Je ondersteunt de operationeel experts bij deze taak. Intern is de districtsrecherche ingericht met onder andere drie generieke teams, een thematisch team, een ondermijningsteam en een digitaal platform.

 

De Districtsrecherche Oost-Utrecht is een mooie en enthousiaste club van ongeveer 110 fte en bestaat uit meerdere teams. We zijn nu nog gehuisvest op de locaties Zeist en Amersfoort. In 2024 hopen wij verder samen te gaan op één locatie, namelijk eerst Zeist en in 2025 in Amersfoort.

 

Werken in Oost-Utrecht is nooit saai. Ondermijnende (drugs)criminaliteit, cyber en gedigitaliseerde criminaliteit, jeugdzaken met grote impact en moord/doodslag; in Oost-Utrecht, waar de grootstedelijke problematiek en die van het buitengebied elkaar tegenkomen, kom je er als toekomstig rechercheur allemaal mee in aanraking! Gezamenlijk zijn de teams verantwoordelijk voor de lopende onderzoeken. Onze districtsrecherche heeft een stevige verbinding met de basisteams en bedient 15 verschillende gemeenten. Naast de zaken die in de piket op ons afkomen, wordt er ook volop projectmatig gewerkt aan verschillende thema's.

 

Wie ben jij?

Werkplezier is binnen onze teams belangrijk; dit zie je terug in de saamhorigheid binnen het team en de vanzelfsprekendheid om elkaar te helpen op hectische momenten. Wij zoeken dan ook een energieke en initiatiefrijke teamplayer die de verbinding maakt met diverse collega's, afdelingen en partijen (zowel in- als extern). Je bent nieuwsgierig, creatief en proactief. Uit omvangrijke digitale informatiebronnen kun jij relevante informatie destilleren. Opsporingsvragen bekijk jij met een brede blik. Je signaleert en benut kansen, bent alert op patronen en ontwikkelingen en weet verbanden te leggen. Je onderscheidt hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en je presenteert en communiceert tactvol. Ook ben je discreet en kun je omgaan met vertrouwelijke informatie. In hectische omstandigheden blijf je effectief functioneren. Verder ben je gemotiveerd om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het thema digitale opsporing en kan je goed samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines. Ervaring binnen de opsporing is geen pre. Op de digitale platforms zitten enthousiaste en ervaren medewerkers die je mee zullen nemen in de wereld van de digitale opsporing en de rest van de organisatie.

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma (bachelor);
  • werkervaring met digitalisering.

Wat wij bieden

De standplaats is Lelystad of Amersfoort. Op beide locaties is er ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.