Type:
Permanent employment
Location:
Eindhoven
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
02/12/2022
Status:
Open
Apply before:
06/12/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Vind jij ook dat milieucriminaliteit aangepakt moet worden en zoek je naar een uitdagende omgeving om jouw digitaal specialisme in de volle breedte in te kunnen zetten? De Dienst Regionale Recherche in Eenheid Oost-Brabant zoekt versterking voor het Team Milieu. Je spoort milieucriminelen op en zet je vol overgave in om ze te vervolgen. Kom jij ons team versterken?

 

Wat ga je doen?

Als digitaal specialist binnen Team Milieu ben je nauw betrokken bij alle lopende onderzoeken, vanaf de start van een onderzoek tot en met de daadwerkelijke rechtszaak. Vanuit jouw specialistische kijk op de digitale kant van opsporingsonderzoeken, adviseer je de teamleiding over de aanpak en lever je een belangrijke bijdrage aan het einddossier. Bij het uitvoeren van doorzoekingen in woningen en bedrijven help je om belangrijke sporen veilig te stellen en te onderzoeken. Je haalt informatie uit digitale gegevensdragers of netwerken. Daarbij betrek je ook informatie uit open bronnen, sociale media en (internet)taps. Je combineert, relateert en analyseert informatie ten behoeve van het onderzoek. Op basis van je bevindingen (contacten, adressen, foto's) en sporen uit de gegevensdragers werk je mee aan het opsporen van verdachten en slachtoffers. Ook ben je betrokken bij het verhoren van getuigen en verdachten. Jouw bevindingen verwerk je in heldere en gestructureerde processen-verbaal, zodat deze ook begrijpelijk zijn voor niet-techneuten.

 

Binnen het team ben jij het aanspreekpunt voor andere collega's. Vol enthousiasme streef je ernaar dat de teamleden door jouw hulp steeds digitaal vaardiger en zelfstandiger worden. Je bent een vraagbaak op digitale onderwerpen. Bovendien ben je alert op trends en ontwikkelingen en op zoek naar hoe je deze kan toepassen naar kansen in de opsporing. Met jouw proactieve houding sta je goed in verbinding met Team Digitale Opsporing (TDO), signaleer je kansen en oplossingsrichtingen en motiveer en coach je collega's. Je bent altijd op zoek naar innovatieve manieren om net dat stukje verder te gaan dan we normaal doen. Natuurlijk denk je 'out of the box en in digitale oplossingen voor tactische vraagstukken.

 

Je werkt in teamverband met collega's en milieuspecialisten van binnen en buiten de organisatie. De onderzoeken zijn vaak langdurig en richten zich op wisselende thema's zoals mestfraude, afval, asbest, vuurwerk en cites (beschermde dieren en planten). Je neemt deel aan (milieu)netwerken ten behoeve van opsporingsonderzoeken op milieugebied. Vanuit de uitvoeringspraktijk doe je voorstellen tot verbeteringen in de uitvoering van (milieugerelateerd) digitaal opsporingsonderzoek. In deze functie speel je een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het team. Dit betekent voor jou dat je hier uitdaging in ziet en goed mensen bij elkaar weet te brengen.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken binnen het Team Milieu dat valt onder de Dienst Regionale Recherche (DRR) van de Eenheid Oost-Brabant. De DRR bestaat uit de afdelingen Generieke Opsporing, Thematische Opsporing, Vreemdelingenpolitie en Specialistische Ondersteuning. De Afdeling Thematische Opsporing bestaat uit de teams Milieu, Financieel-Economische Criminaliteit (FinEc), Zeden en Kinderporno.

 

Team Milieu bestaat uit 22 fte en is gevestigd op de Mathildelaan in Eindhoven. Het team zoekt een collega die zich wil inzetten voor het bestrijden van milieucriminaliteit en het veiliger maken van de maatschappij. Meer weten over ons team? Bekijk dan het filmpje op deze pagina!

 

Wie ben jij?

Jij bent een assertieve collega die zijn/haar IT-kennis wil inzetten voor de aanpak van (milieu)criminaliteit. Je bent op de hoogte van de laatste digitale en technologische ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar je werkzaamheden in de hedendaagse opsporingsonderzoeken. Bovendien kun je uit eigen beweging voorstellen en ideeën aandragen. Met jouw kennis kun je het voortouw nemen in digitale vraagstukken binnen onderzoeken. De samenwerking en verbinding met directe collega's zoeken gaat je goed af. Je bent in staat om een goede probleemanalyse te maken en met creatieve oplossingen te komen. Je bent bereid je verder in de milieuwetgeving te verdiepen via opleiding en training.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • ervaring met meerdere besturingssystemen, databases en internet- en netwerktechnologieën;
 • brede IT-kennis;
 • bij voorkeur een goede beheersing van één of meerdere programmeertalen;
 • affiniteit met milieu(criminaliteit).

Wat wij bieden

De standplaats is het politiebureau aan de Mathildelaan 4 in Eindhoven. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Check je digitale opsporingstalent via de online experience #crimediggers. Het spelen van de opsporingsexperience kan je helpen bij het selectiegesprek.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.