Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
15/07/2020
Status:
Open
Apply before:
24/07/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij de docent van de toekomst? Bij ons kan je werken met de nieuwste technieken als het simuleren van een virtueel plaats delict en zet je bijvoorbeeld podcasts in om het leren leerplek onafhankelijk te maken. Wij geloven in de kracht van motivatie boven ervaring. Vanuit motivatie ontstaat groei in het vak. In dit geval zelfs twee vakken: forensische opsporing en het docent zijn. Lijkt deze combinatie je leuk of weet je al dat het je energie geeft vanuit ervaring die je hebt? Lees dan vooral verder, want dan zoekt het Team Forensische Opsporing van de Politieacademie jou!

 

Locatie(s): Apeldoorn
Organisatieonderdeel: Politieacademie
Vakgebied(en): Onderwijs
Niveau: MBO 4
 

Wat ga je doen?

Je brengt als docent Forenische Opsporing (FO) op een coachende manier studenten de kneepjes van de forensische opsporing bij. Dit kan middels digitale en fysieke onderwijsvormen. We verwachten hierin creativiteit van jou zodat we ons moderne onderwijs nog verder kunnen uitbouwen. Jij neemt initiatief om samen met partners en het lectoraat te bouwen aan actueel onderwijs. Dit betekent dat je een netwerk kunt bouwen en onderhouden. Natuurlijk volg je ontwikkelingen omtrent forensisch onderwijs en onderzoek op de voet. Ook ben je regelmatig in de politiepraktijk om op de hoogte te blijven van wat hier speelt. Aan inhoudelijke zaken en ook wensen op het gebied van onderwijs. De opgedane kennis vertaal je met je netwerk naar bruikbare methoden en technieken voor de politie. Zo lever je een onmisbare bijdrage aan de forensische opsporing in Nederland.

 

Waar ga je werken?

Cluster Forensische Opsporing bestaat uit een team van ruim 25 vakspecialisten met ervaring op het gebied van onderwijs en/of forensische opsporing. Het cluster vormt een deel van het Team Specialistische Opsporingsondersteuning, gevestigd op de Politieacademie in Apeldoorn. Onderwijs beweegt, en jij ook. Naast het bezoeken van je partners en netwerken ben je ook in eenheden voor het verzorgen van onderwijs. Je functie richt zich zoals gezegd vooral op coaching in FO-vakvaardigheid. Deze coaching vindt ook plaats in de eenheden, waar studenten en collega’s in oefenruimtes of tijdens het werk trainen om een vaardigheid onder de knie te krijgen en te onderhouden.

 

Wie ben jij?

Het uitleren van vaardigheden in combinatie met de coaching van studenten vind je leuk. Jij staat ontspannen voor een groep en kunt op heldere en inspirerende wijze informatie overbrengen, zowel naar cursisten als naar je collega’s. Daarnaast krijg je energie van het coachen van mensen. Ook werk je proactief, waardoor je de nieuwste technieken en informatie betrekt in je lesstof en bij de coaching van je studenten. Je bent creatief en flexibel en past dit toe op onderwijsvorm en onderwijsinhoud. Verder gaat organiseren je goed af en je bent in staat studenten te motiveren in hun leerproces. Samenwerken is je op het lijf geschreven. Je bent representatief en groeit tot een volwaardige gesprekspartner voor je netwerk. Je houdt ervan jezelf te blijven ontwikkelen!

Verder beschik je over:

 • een mbo 4-diploma;
 • een enorme dosis motivatie om coachend onderwijs te verzorgen en de wil om jezelf hierin (verder) te ontwikkelen;
 • bij voorkeur een relevante opleiding in de richting forensische opsporing;
 • affiniteit met forensische opsporing en de politieorganisatie;
 • een Politie Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PPDG) of de bereidheid dit te halen.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.562,- en maximaal € 4.244,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure, evenals het verzorgen van proefonderwijs.
 • Wil je graag rondkijken in ons vakgebied? Check dan onze LinkedIn pagina.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.