Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
31/08/2023
Status:
Open
Apply before:
19/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

De Dienst Landelijke Recherche (DLR) zoekt een nieuwe collega die zich wil inzetten voor de grootste recherchedienst van Nederland. Als dossiervormer ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van het onderzoeks-/procesdossier. Elke dag opnieuw zet jij je in voor de bestrijding van zware en georganiseerde criminaliteit.

 

Wat ga je doen?

Je gaat als dossiervormer werken ten behoeve van het NSOC (het Nationaal Samenwerkingsverband Ondermijnende Criminaliteit). Op dit moment richt het NSOC zich door middel van opsporingsonderzoeken en interventies op het in kaart brengen van fenomenen zoals bijvoorbeeld Trade Based Money Laundering (TBML) en Niet Ambtelijke Corruptie (NAC). Omvangrijke nationale en internationale criminele geldstromen hebben de aandacht van het NSOC. Zeker daar waar deze onderwerpen een ernstige bedreiging vormen voor de samenleving. Met jouw ervaring en inzet heb je een belangrijke rol in dit complexe speelveld.

 

Je bent de spin in het web bij opsporingsonderzoeken en verantwoordelijk voor het onderzoeks-/procesdossier. Dit dossier zal uiteindelijk in een terechtzitting worden gebruikt om de verdachte(n) te berechten. In dit dossier worden op logische en overzichtelijke wijze de bewijsmiddelen gepresenteerd en de ingezette opsporingsmiddelen juridisch verantwoord. Als spil in het opsporingsproces bewaak en beoordeel je de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden die de teamleden voor de dossiervorming verrichten, zoals het opstellen van processen-verbaal. Je ziet erop toe dat het procesdossier tijdig, administratief zorgvuldig en compleet bij het Openbaar Ministerie terecht komt.

 

In samenspraak met de teamleiding adviseer en rapporteer je aan de officier van justitie. Je signaleert en analyseert knelpunten in de afstemming van politiële en justitiële (administratieve) werkprocessen. Je implementeert nieuwe instrumenten, methoden en technieken binnen het vakgebied dossiervorming en begeleidt jouw collega’s bij de toepassing hiervan. Daarnaast geef je binnen de eigen organisatie voorlichting en coach je collega’s in het team. Zo draag je bij aan het vergroten van het vakmanschap dossiervorming.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij De Dienst Landelijke Recherche (DLR), waarbij je samen werkt met collega’s op het gebied van tactische opsporing, maar ook met financieel rechercheurs en analisten en alternatieve interventies, in nauwe samenwerking met het NSOC. De DLR zorgt met andere politieonderdelen, zoals de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO), voor de benodigde politiecapaciteit, kennis en kunde binnen het NSOC.

 

Binnen het NSOC ga je werken met specialisten uit de volgende zes organisaties op een fysieke werkplek samen: politie, Belastingdienst, douane, Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), Koninklijke Marechaussee (KMar) en Openbaar Ministerie (OM). Voor deze vacature betekent dit dat je wordt geplaatst bij de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid, en vanuit deze dienst wordt je ingezet in het NSOC. Hierbij is het belangrijk om te benoemen dat onze visie op multidisciplinaire samenwerking ook betekent dat er sprake is van een roulatie van specialisten, waarbij de intentie is om na drie jaar terug te keren naar de moederorganisatie. Je nieuwe ervaringen en een nieuw netwerk neem je mee naar je volgende plaatsing binnen de politie.

 

Het NSOC is de afgelopen periode gegroeid naar een datagedreven team van ruim tweehonderd specialisten op het gebied van intelligence en digitaal, internationaal en financieel toezicht, handhaving en in de opsporing. Het richt zich op het blootleggen en duurzaam verstoren van criminele netwerken en hun bedrijfsprocessen. Dit doet het team door samen met haar partners machtsposities van sleutelfiguren af te breken, crimineel vermogen af te pakken en barrières op te werpen tegen crimineel handelen en het verkrijgen van zwart geld. Daarbij wordt zowel nationaal als internationaal geopereerd. Het NSOC is gehuisvest in Driebergen op loopafstand van het station. Ter beschikking gestelde collega’s keren na afloop van hun tewerkstelling binnen het NSOC in principe terug naar de DLR. De vermoedelijke standplaats zal na terugkeer op dit moment Breukelen worden.

 

Wie ben jij?

Vanuit diversiteit samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, dat is waar het om draait binnen het NSOC. Jij omarmt deze gedachte en staat open voor verschillende en nieuwe ideeën. Je weet verbinding te leggen tussen de middelen en werkwijzen van de moederorganisaties en daarbuiten. We vragen hierbij meer dan alleen strafrechtelijke opsporing. Je zal soms lef moeten tonen om bijvoorbeeld naar een partner toe te stappen die niet of minder voor de hand ligt. Daarom zoeken we collega’s die lef tonen, actiegericht en daadkrachtig zijn. Je bent een doorzetter en een echte teamspeler, zelfstandig en assertief.

 

Jij bent een leergierige collega met goede schrijfvaardigheden, die het gewend is om nauwkeurig te moeten werken. Je hebt een sterk analytisch vermogen en je bent in staat om grote hoeveelheden informatie krachtig, kort en bondig samen te vatten. Door je enthousiasme krijg je mensen mee, waarbij je gevraagd en ongevraagd advies geeft. Je kunt goed netwerken en weet te verbinden.

 

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur een juridische opleiding of op het gebied van journalistiek of criminologie;
  • aantoonbare affiniteit met digitale technieken en ontwikkelingen;
  • relevante werkervaring op het terrein van dossieropbouw.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.831,- en maximaal € 4.621,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

 De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek + omgevingsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.