Keywords:
Information Security
Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
05/07/2021
Status:
Open
Apply before:
11/07/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Functieomschrijving

De Algemene verordening gegevensbescherming heeft voor jou geen geheimen. Jij weet alles over privacy- en informatiebeveiliging en dat maakt van jou een uitstekende functionaris gegevensbescherming. Want bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties staat de digitale veiligheid van alle Nederlanders hoog op de prioriteitenlijst. Help jij mee deze gegevens te beschermen?

 

Advies geven over het omgaan met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en collega’s bewust maken van de geldende en actuele regels. Als functionaris gegevensbescherming zet jij je hier elke dag voor in. Samen met de chief information security officer (CISO) geef je advies over en zie je toe op de juiste toepassing van de regels rond privacy- en informatiebescherming. Collega’s weten je te vinden met vragen, maar je geeft ook ongevraagd jouw mening. Alles om te zorgen voor een optimale veiligheid.

 

Naast het adviseren van de organisatie over de AVG fungeer je ook als contactpersoon en sparringpartner van de autoriteit persoonsgegevens en vertegenwoordig je het ministerie in het interdepartementale overleg. Je maakt daardoor kennis met alle beleids- en uitvoeringsonderdelen binnen het ministerie en geeft integraal advies over informatiebescherming. Geen probleem voor jou, want jij weet in elk gezelschap de juiste tone of voice te vinden en jouw kennis goed over te dragen.

 

Zijn er incidenten of signaleer je problemen? Dan ben jij degene die deze beoordeelt, afhandelt en verbeteringen doorvoert om deze in de toekomst te voorkomen. Je voert risicoanalyses uit en maakt afspraken met interne en externe partijen. Samen met de CISO ben je betrokken bij onderzoeken naar naleving van de AVG door het ministerie en stel je beleid op. Bij actuele ontwikkelingen zorg jij ervoor dat alle collega’s op de hoogte zijn en dat deze worden doorgevoerd binnen de organisatie.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een relevant wo-diploma en minstens vijf jaar werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van ICT.
 • Je kunt namens het bevoegd gezag onafhankelijk toezicht houden.
 • Je bent een stevige adviseur en weet de juiste toon te treffen, zowel binnen als buiten het departement en op elk relevant niveau
 • Je weet maatregelen richting te geven en deze te organiseren.
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en begrijpt bestuurlijke belangen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en past deze actief toe.
 • Je kunt actief meedenken in vernieuwende projecten en bewaakt de grenzen vanuit de AVG.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 12
 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week25
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats in week 28 (12 tot 16 juli 2021). De tweede ronde wordt gehouden in week 29 (19 tot 23 juli 2021). De sollicitatiegesprekken voeren we online (via Webex).