Type:
Permanent employment
Location:
Drachten
Education:
MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
01/12/2023
Status:
Open
Apply before:
18/12/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij virtueel op de achterbank zitten bij de collega's op straat? Wij zoeken collega's die het Real Time Intelligence Center (RTIC) in de Eenheid Noord-Nederland helpen bij het vergroten van de veiligheid en heterdaadkracht. Als generalist intelligence bij het RTIC voorzie je de politieoperatie 24/7 van actuele, betrouwbare en actiegerichte informatie. Binnen enkele minuten moet deze informatie beschikbaar zijn voor de collega's in de operatie.

 

Wat ga je doen?

Op basis van diverse meldingen die via de meldkamer binnenkomen zoek je relevante informatie over personen of situaties. Stel, er vindt een overval plaats op een winkel. Dan kunnen foto's of filmpjes van social media informatie geven over de actuele situatie. Tegelijkertijd haal je uit open bronnen en uit onze eigen systemen informatie om wat voor winkelpand het gaat en zie je heel snel waar de toegangswegen rondom het pand liggen. Maar ook aan de hand van summiere informatie, denk aan een deel van een kenteken of signalement van de verdachte(n), veredel je de melding en draag je hierdoor actief bij aan de veiligheid van de collega's op straat en de heterdaadkracht. Werkzaamheden waar jij je concreet mee bezig houdt:

 • Je schat zelf in welke informatie collega's kan helpen en weet daarvoor hoofd- van bijzaken te scheiden en te prioriteren.
 • Je werkt tegelijkertijd in verschillende digitale systemen.
 • Je maakt gebruik van interne politie- en informatiebronnen en voert eerstelijns onderzoek uit in open bronnen zoals internet en social media.
 • In korte tijd weet je relevante informatie te verzamelen, te veredelen en te verstrekken.

Je levert een actieve bijdrage door het voltooien van zoekslagen en opmaken van intelligenceproducten (informatiebeelden) om de collega's op de straat realtime aan te sturen. Daarbij is het van cruciaal belang dat je op de juiste wijze weet te prioriteren. Bij opschaling van een melding/incident bied je als generalist ook ondersteuning aan de officier van dienst-Intelligence en bij een Staf Grootschalig Bijzonder Optreden (SGBO) of Gedetineerden Recherche Informatie Punt (GRIP).

 

Waar ga je werken?

Je komt in Drachten te werken bij het Real Time Intelligence Center van de Eenheid Noord-Nederland. Het RTIC is onderdeel van de Afdeling Regionale Intelligence en voorziet de politieoperatie van informatie, zowel in de eerste vijf minuten als in het gouden uur. Het RTIC staat in directe verbinding met de centralisten van het Operationeel Centrum. Je werkt in een dynamische omgeving en per dienst is er een wisselend aantal mensen op de werkvloer aanwezig. Je werkt dus in een hectische omgeving waarin tijd de bepalende factor is. Binnen enkele minuten moet informatie beschikbaar zijn voor de collega's in de actie. Je schakelt mee met de operationele druk vanuit betrokkenheid bij het politieresultaat.

Het RTIC wordt gekenmerkt door diversiteit en is continu in ontwikkeling, waarbij er onder andere (meer) wordt ingezet op heterdaadkracht en sensing. Elke medewerker draagt daar actief aan bij. Verder werk je in volcontinue 24/7-diensten waarbij je ook nachtdiensten draait. Daarnaast wordt het bevragen op OSINT een wezenlijk onderdeel van je taak.

 

Wie ben jij?

Jij bent snel en handig in het gelijktijdig werken met verschillende digitale systemen en in staat om onder tijdsdruk nauwkeurig te werken. Je hebt een flexibele instelling, want het werk betekent hollen of stilstaan. Hierin moet je een teamspeler zijn. Uiteraard ben je op de hoogte van wat er in de wereld (en de omgeving) speelt en je voelt je verbonden met de veiligheidsproblematiek. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en kunt verbanden leggen. Tevens sta je open voor vernieuwing en heb je affiniteit met ontwikkeling en innovatie. Eigen gedachten kun je goed verwoorden, bijvoorbeeld bij briefings. Verder ben je enthousiast en gemotiveerd om te leren. 

Verder beschik je over:

 • een mbo 3-diploma, bij voorkeur op het gebied van veiligheid; 
 • affiniteit met en kennis van open bronnen (social media);
 • bij voorkeur kennis van de politieorganisatie;
 • bij voorkeur ervaring in een hectische werkomgeving met wisselende werktijden.   

Wat wij bieden

De standplaats is Drachten. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.297,- en maximaal € 3.750,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.