Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
13/03/2023
Status:
Open
Apply before:
31/10/2023
Hours p/wk:
40

Description:

We willen ons team uitbreiden met een ervaren Hunter die niet schrikt van grote uitdagingen, op zoek is naar een flexibele job met ruime verantwoordelijkheden en graag wil werken met een indrukwekkend portfolio van klanten.

 

Een Hunter is verantwoordelijk voor het weerbaarder maken van onze klanten tegen digitale aanvallen. Je bent in staat, vanwege kennis, kunde en ervaring, om binnen zeer complexe omgevingen steeds weer de juiste adviezen te geven en daarbij de belangen van verschillende partijen niet uit het oog te verliezen. Zo zijn technische vaardigheden belangrijk evenals zeer goede communicatieve vaardigheden.

 

Wat ga je doen

Veel! Tijdens Purple Team missies jaag je samen met het Blue Team van de opdrachtgever op de Hackers van Chapter8. Dat doe je door gebruik te maken van de aanwezige logging, monitoring en detectie of door het inzetten van onze eigen HunterBox. Naast het technische aspect, neem je samen met de Healer ook de personele en organisatorische aspecten onder de loep, zoals Incident Response en Forensic Readiness. Soms voer je (maandelijkse) Threat Hunts uit bij onze opdrachtgevers, waarbij je op zoek gaat naar aanwijzingen van mogelijke digitale indringers.

 

Buiten de intensieve missies heb je alle ruimte om jezelf én Chapter8 te ontwikkelen, bijvoorbeeld door samen met de Hackers te werken aan Detection Engineering en nieuwe aanvalstechnieken in onze lab-omgeving. Chapter8 wordt ook met regelmaat gevraagd voor beurzen, presentaties en trainingen. Als je het leuk vindt, kun je hier ook aan bijdragen.

Naast deze werkzaamheden worden andere initiatieven, zoals Responsible Disclosures van harte toegejuicht. En omdat Chapter8 een klein bedrijf is, is er ook in de bedrijfsvoering altijd wel wat te doen.

 

Waar zijn we naar op zoek

Je bent schriftelijk sterk en communicatief vaardig. Complexe oplossingen kun je op juiste wijze overbrengen in begrijpelijke taal. Je kunt goed werken in teamverband en bent politiek sensitief. Los van deze vaardigheden ben je een doorzetter en krijg je veel energie van ingewikkelde puzzels en ben je stressbestendig.

 

Hopelijk kun je dit al

Kennis van Microsoft Sentinel, Suricata, Zeek, Elastic en Wireshark is een pré. Daarnaast ook een gedegen kennis van Windows en Linux en het liefst ben je een beetje handig in programmeren. Kennis van de BIO en/of NIST 800-53 komen ook van pas, net als ervaring met Incident Response en Forensic Readiness. Heb je rooms van TryHackMe of HackTheBox gedaan? Laat het ons weten!

 

Wie zijn we?

Chapter8 is in 2020 opgericht door drie ex-medewerkers van de Nederlandse Algemene en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en bestaat nu uit een team van vier mensen: één Healer, één Hunter en twee Hackers. Chapter8 levert cybersecurity-consultancydiensten op kwalitatief zeer hoog niveau en daar waar de te beschermen belangen hoog zijn, voelen wij ons op onze plek. Chapter8 levert géén incident response of 24/7 monitoring.

 

Wat kunnen we bieden?

Chapter8 biedt een salaris rond de €3.200 bruto per maand o.b.v. 40 uur. De eerste arbeidsovereenkomst duurt 6 maanden en als je goed in ons team past, is er uiteraard zicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd. We werken regelmatig thuis, circa 50% van de week zijn we aanwezig op kantoor. Daarnaast krijg je een studiebudget en willen we je de kans geven om mee te groeien met ons bedrijf.

 

Het sollicitatieproces

  • We ontvangen graag je CV en korte (max 1 A4) motivatie.
  • Je krijgt binnen drie werkdagen bericht van ons.
  • Als we aanknopingspunten zien dan gaan we graag het gesprek met je aan bij ons op kantoor in Den Haag, met minimaal twee Chapter8 collega’s.
  • Daarna zullen we – (ja, ook jij)– bekijken of er een match is.
  • Er volgt een tweede – wellicht digitaal – gesprek met de andere twee Chapter8 collega’s.
  • Als iedereen hierna nog steeds een positief vervolg ziet, dan vragen we je een technische test te maken. Dit kost ongeveer twee uur van je tijd.
  • De test beoordelen we en als alle lichten nog op groen staan, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Een niet onbelangrijk moment om goed met elkaar te bespreken.
  • Mocht al het bovenstaande als positief ervaren worden, dan vragen we je ook om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen, die we uiteraard voor je vergoeden. 

Gedurende het proces staan we open voor vragen en goede gesprekken met elkaar. Het is een open proces waarbij het niet alleen belangrijk is dat wij een goede nieuwe collega treffen, maar vooral dat jij een gave nieuwe baan vindt waar je nog jaren met plezier kunt werken.

 

Heb je tot hier doorgelezen?

En ben je nog steeds geïnteresseerd? Mooi! Je sollicitatie ontvangen we graag via: jobs@chapter8.com