Keywords:
Cyber, ICT, Information Security, Cybersecurity Advisor
Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Master (EQF 7)
Published:
19/06/2019
Status:
Open
Apply before:
12/08/2019
Hours p/wk:
40

Description:

KVK heeft zich tot doel gesteld het leven van ondernemers makkelijker te maken met informatie en advies. Vanzelfsprekend is dat in deze tijd ook het leveren van digitale diensten en producten. KVK draagt zorg voor een veilig en betrouwbaar ondernemersklimaat door het Handelsregister en andere registers bij te houden. Hierdoor weet men met wie je betrouwbaar zaken kunt doen. Het spreekt dus vanzelf dat deze gegevens betrouwbaar en veilig moeten zijn.
Daarnaast geeft KVK geeft advies aan ondernemers gebaseerd op een veelheid aan gegevens waarbij artificial intelligence, data mining en andere technologieën worden ingezet. De wereld van de KVK verandert dus snel en de rol van informatie daarin nog sneller. Dit betekent dat er meer en andere eisen worden gesteld aan de bedrijfsvoering, informatievoorziening en applicaties. In de rol van informatieadviseur zorg jij ervoor dat de informatievoorziening blijft aansluiten bij de informatiebehoefte van ondernemers en ondersteunt bij het gebruik van de huidige applicaties. Informatiemanagement speelt een belangrijke rol op het snijvlak van business en IT. Als informatie-adviseur begeleid je het proces van vraag tot uitvoerbare IT-oplossingen. Daarbij werk je volgens het SAFe/Agile model.


Jouw kracht
Je bent in staat om een vraag zo te articuleren dat de business owner zich in de vraag blijft herkennen en de oplossing gerealiseerd gaat zien die hij/zij wenst. Je bent in staat de uiteenlopende belangen van stakeholders te verhelderen en in een gemeenschappelijk doel om te smeden.


Je weet hoe je business requirements kunt verhelderen en aanvullen, hoe je de business owner aan het roer laat, maar vanuit je kennis en kunde, alternatieve oplossingen aan kunt dragen en de business owner een verantwoorde keuze kunt laten maken. Je vindt nieuwe technologie uitdagend en weet hoe je die verantwoord kunt toepassen, zodat we het leven van ondernemers makkelijker maken met informatie en advies


Wat we vragen

Je draagt zorg voor de vertaling van de informatievraagstukken voor een specifiek domein. Dat doet je zowel op de middellange termijn als langere termijn, Je brengt een informatieplanning voor de langere termijn in kaart en houdt deze bij. , Concrete vraagstukken vertaal je  op een gestructureerde wijze door  naar uitvoerbare projecten en grotere changes. Dat doe je onder andere met respect voor de belangen van verschillende stakeholders, op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Vanzelfsprekend beschik je dus over flexibiliteit, communicatief vermogen, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde opleiding of ervaring op WO niveau richting informatiekunde of informatica;
 • Ervaring met de methodische aanpak van dergelijke vraagstukken
 • Kennis van (en liefst ervaring met) Business Process Redesign, Business Architectuur en NORA
 • Ervaring in het managen van onderzoeksopdrachten
 • Ervaring met Agile werken
 • Kennis van het opereren binnen een publiek bestel en basisregisters

 
Afhankelijk van het domein waarvoor we informatieadviseurs vragen, kennis en ervaring van:

 • bedrijfsvoering primaire processen
 • Finance en Control
 • Documentaire informatievoorziening
 • Basisregistraties en gegevensuitwisseling
 • Vertalen wettelijke kaders

 


Wat wij jou bieden

Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. En er staat een enthousiast team voor je klaar.

En dan ook nog:

 • Een fulltime functie BBRA –schaal 12 en bedraagt maximaal € 5753,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een eindejaarsuitkering
 • Shuttel vervoerskaart
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet)
  Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.

 
Werken voor ondernemers

Werken bij KVK is werken voor 1,8 miljoen ondernemers, het hart van de Nederlandse economie. Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online.

We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.