Type:
Permanent employment
Location:
Son en Breugel
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
26/07/2022
Status:
Open
Apply before:
05/10/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Binnen de afdeling Sports, Playground and Recreation (SPR) is het waarborgen van veiligheid en conformiteit van absoluut belang. Of het nu gaat om een speeltuin bij een school, een skatepark in de stad, een klimbos in een recreatiepark, een springkussen of een indoorspeeltuin voor de allerkleinsten; iedereen wil zonder zorgen kunnen genieten.

 

Als onafhankelijk inspecteur controleer je de ontwerpen van onze klanten aan de hand van de betreffende normen en wettelijke eisen en ga jij dan op pad om deze in de praktijk bij onze klanten op veiligheid te toetsen. Je inspecteert, communiceert en rapporteert om zo  bij te dragen aan een veiligere wereld.

 • Controleren van het ontwerp van toestellen tegen normen en wetgeving;
 • Inspecteren van de toestellen bij de klant of haar klanten;
 • Relatie-management en communicatie met de klant onderhouden in alle fasen van het project;
 • Herkennen van commerciële kansen en nauw contact hierover houden met onze sales afdeling;
 • Problemen in een vroeg stadium kunnen herkennen zodat deze kunnen worden opgelost;
 • Het geven van toelichting over standaarden en de beoordelingsmethode van TÜV Nederland aan de klant;
 • Melden en rapporteren van eventuele klachten;
 • Pro-actief werken aan de vakkennis en ontwikkelingen op het vakgebied door zelfstudie;
 • Deelname aan interne en externe overleggen met vakgenoten.

 

Wat typeert jou

Als Inspecteur Productveiligheid SPR ben jij van nature kritisch en heb je oog voor detail. Met jouw kennis en ervaring weet jij aan welke eisen en normen toestellen moeten voldoen en kun jij mogelijke veiligheidsrisico’s inschatten en benoemen. Je bent een specialist op jouw vakgebied maar hebt tegelijkertijd een duidelijke communicatiestijl waarmee jij jouw bevindingen zowel schriftelijk (in rapportages) als mondeling kan toelichten en onderbouwen.

 

Reizen zie jij niet als een probleem. Je bent graag onderweg in eigen land, maar jij haalt er ook plezier uit om af en toe buiten onze landsgrenzen te verblijven voor je werk. Zo kom je nog eens ergens.

 

Verder vragen wij je het volgende mee te brengen:

 • Afgeronde mbo-4 of hbo opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of een andere technische studie;
 • Enkele jaren aantoonbare ervaring als technisch specialist of monteur in de wereld van speeltoestellen, sport- en spelparken, recreatieparken of aanverwante;
 • Bij voorkeur (diepgaande) kennis van wet- en regelgeving binnen de sport, spel en recreatie, veiligheidseisen en -normen en risicobeoordeling;
 • Een uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal.

Verder ben je woonachtig in Nederland en ben je voor 32-40 uur per week beschikbaar.

 

Competenties en eigenschappen die jou goed helpen in deze functie zijn:
Onafhankelijk en integer, zelfstandig en gedisciplineerd, communicatief, besluitvaardig, in staat tot het leggen van verbanden, onderzoekend, nauwgezet

 

Waarom je aan ons de voorkeur zou moeten geven

Het team SPR bestaat momenteel uit 6 inspecteurs welke gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor alle voorkomende inspecties binnen de wereld van sport, spel en recreatie maar ook met elk hun eigen expertise. En hoewel ieder afzonderlijk van elkaar onderweg is, staan ze, door de vele jaren opgedane kennis, altijd voor je klaar als kennisbank en vraagbaak. Het team wordt aangestuurd door de technisch manager en de planning wordt verzorgd door een centraal planningsteam op ons hoofdkantoor.

 

We bieden je een uitdagende functie binnen een aangenaam, informeel en sociaal bedrijf. Je komt terecht in een 'warm bad' waar iedereen gelijke kans krijgt en collega's altijd voor elkaar klaar staan.

 

Als Inspecteur Productveiligheid SPR mag je een salaris verwachten tussen €3300,- en €4100,-, uiteraard afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt. Daarnaast biedt TÜV Nederland jou diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Mooie collectieve pensioenregeling;
 • Diverse gratis werknemersverzekeringen;
 • Regelingen die jouw werk en privé goed in balans houden;
 • Leaseauto
 • Minimaal 31 vakantiedagen op jaarbasis en extra leeftijdsdagen vanaf 40 jaar.
 • Collectief vrij op de vrijdag na Hemelvaart en tussen kerst en oud en nieuw.

Onze medewerkers zijn klantgericht en integer en voelen zich betrokken bij onze organisatie. TÜV Nederland is een groeiende organisatie, waar je je continu kunt ontwikkelen en die kansen biedt voor doorgroei. Je start bij onze organisatie met een jaarcontract welke uitzicht biedt op een vaste aanstelling. En omdat we een kennis gedreven organisatie zijn, bestaan er voldoende mogelijkheden om je kennis te verruimen door middel van trainingen, cursussen en opleidingen.

Geïnteresseerd?

We zien jouw sollicitatie met veel enthousiasme tegemoet.


Laat je cv en motivatiebrief achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


TÜV Nederland hecht veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie. Voor deze vacature kan het maken van een assessment tot de selectieprocedure behoren. JobID: 2022TNL16957

 

Over TÜV NORD GROUP

Individuele carrièreplanning en -ondersteuning, afwisselende en uitdagende taken in combinatie met vrijheid bij de invulling: dat zijn de kernpunten van de werkomgeving in de TÜV NORD GROUP. En ze maken excellente oplossingen mogelijk voor mensen, techniek en milieu in meer dan 70 landen. Wij handelen altijd verantwoordelijk, brengen diversiteit en collegialiteit samen en zetten sociale veelzijdigheid in onze onderneming constructief in als bron voor creativiteit en innovatieve kracht. Voeg jouw talent aan ons toe!