Type:
Permanent employment
Location:
Son en Breugel
Education:
MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
03/09/2021
Status:
Open
Apply before:
01/11/2023
Hours p/wk:
40
More information

Description:

Functiebeschrijving

Als Inspecteur Werkmaterieel bij TÜV Nederland ben jij als onafhankelijk expert verantwoordelijk voor de adequate en veilige uitvoering van objectieve keuringen en inspecties. Hiermee zorg je ervoor dat incidenten en ongevallen op de werkvloer uitblijven. Met de keuring waarborgt de klant de veiligheid van zijn machines en worden risico’s en stilstand beperkt door bijvoorbeeld slijtage of verkeerd gebruik. Je houdt je bezig met keuringen in de gebruiksfase. Dit kan zijn van onder andere hoogwerkers, heftrucks, verreikers, gevelonderhoudsinstallaties, maar ook windturbines, reclamemasten en grondverzetmachines. Je controleert of deze machines aan alle voorgeschreven vereisten voldoen en zorgt hiermee dat de veiligheid gewaarborgd is.

 

Als Inspecteur kijk je bijvoorbeeld of er voldoende onderhoud is gepleegd of alle veiligheidscomponenten goed werken en of alle onderdelen nog in goede staat verkeren. Dit doe je op basis van de geldende methodieken en procedures. Op basis hiervan maak je een onafhankelijk en eerlijk rapport op voor de klant.

 

Wat doe je verder nog meer?

 • Je bespreekt eventuele geconstateerde tekortkomingen op klantgerichte wijze met de opdrachtgever.
 • Op basis van de norm, specificatie, checklist en/of het schema beoordeel je en neem je een certificatiebesluit.
 • Je hebt veel contact met de afdeling Planning waarin je elkaar goed informeert over lopende zaken.

Jouw team 
Je wordt onderdeel van een ervaren team met 16 inspecteurs. De gemiddelde leeftijd is 49 jaar en de gemiddelde ervaring als TÜV inspecteur is 9 jaar. Een ervaren en loyaal team dus.

 

Wat typeert jou?

Als inspecteur ben je vooral veel onderweg en bij de klant. Deze vrijheid vraagt om een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Op een heldere manier weet jij jouw bevindingen over te brengen naar de klant. Uiteraard ben je niet bang om op hoogtes te werken.

 

Wat neem je nog meer mee:

 • Een afgeronde mbo-opleiding in een technische richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als allround monteur.
 • Je bent bereid te reizen voor je werk.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je hebt affiniteit met accreditatienormen, inspectieschema's en overige van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende groeifunctie binnen een aangenaam, informeel en sociaal bedrijf. Je komt terecht in een 'warm bad' waar iedereen gelijke kansen krijgt en collega's altijd voor elkaar klaar staan.

Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris met diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Groei- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Auto, laptop en telefoon van de zaak
 • Werken vanuit huis op dagen waarop je niet bij de klant bent;
 • Goede pensioen-regeling;
 • Diverse werknemersverzekeringen;

Onze medewerkers zijn klantgericht, integer, betrokken bij de organisatie en van het 'handen-uit-de-mouwen-steken'-kaliber. Wij voorzien in goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je begint met een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Omdat we een kennis gedreven organisatie zijn, bestaan er voldoende mogelijkheden om je kennis te verruimen.

 

Geïnteresseerd?

We kijken uit naar je gedetailleerde sollicitatie met daarin je motivatiebrief en cv. Wij verzoeken je te solliciteren via onze vacaturesite www.tuv.nl, door middel van de knop 'Solliciteer online' op de website.

De TÜV Nord Group hecht veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit binnen haar organisatie.