Keywords:
Cyber, Security, ICT, Projects, Management
Type:
Permanent employment
Location:
Huis ter Heide
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
21/04/2017
Status:
Open
Apply before:
14/05/2017
Hours p/wk:
38

Description:

Functieomschrijving
Cyberaanvallen bij een organisatie als Defensie kunnen gevaarlijk zijn en een groot veiligheidsrisico met zich meebrengen. Niet voor niets werken we op hoog niveau aan hoogwaardige IT-security. Als IT-security officer speel jij een belangrijke rol in de digitale weerbaarheid van de organisatie.
 
Jouw taken
 • Jouw focus ligt op cybersecurity vanuit het perspectief van de bedrijfsvoering. Zo vertaal je de strategie en het beleid op het gebied van cybersecurity naar concrete kaders en richtlijnen voor zowel het Security Intelligence and Operations Center (SIOC) als het dienstencentrum Operations.
 • Je brengt ook cybersecurityrisico’s en -dreigingen in kaart en vertaalt deze naar de producten van het SIOC. Daarnaast zorg je ervoor dat security-incidenten en kwetsbaarheden worden gedetecteerd en opgelost.
 • Jouw functie is risicovol. Je houdt er in je werk rekening mee dat jouw handelen verregaande gevolgen kan hebben voor jezelf, betrokkene(n) en de dienstverlening van Operations.
 
Functie-eisen
 • Je hebt wo-niveau en een opleiding ITIL Foundation en projectmanagement (bijvoorbeeld PRINCE2 Foundation) afgerond.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als adviseur of leidinggevende.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als ICT-beheerder of vier jaar als ICT-architect of data-analist op het gebied van IT-security.
 • Je bent besluitvaardig en goed in beïnvloeden, conceptueel denken en netwerken.
 • Je hebt visie, toont initiatief en durf, bent samenwerkingsgericht en je draagt verantwoordelijkheid.
 • Je hebt kennis van (logging van) besturingssystemen en netwerken, van cybersecurity op alle OSI-niveaus en de relevante normenkaders en wet- en regelgeving.
 • Je hebt diepgaande kennis van de IT-securitymethoden en -technieken
 • Je hebt kennis van minimaal één voor Operations relevante technische discipline binnen de IV/ICT, en een relevant functioneel aandachtsgebied.
 • Je hebt diepgaand inzicht in het IV/ICT-landschap van Defensie, de cybersecurityarchitectuur, het dreigingsbeeld en de gebruikte cybersecurityprocedures, use cases en threat books.
 • Je hebt diepgaande kennis van de ontwikkelingen in je vakgebied, van de planning-en-controlcyclus binnen Defensie en de bedrijfsprocessen van Defensie, Operations en de afdeling Infrastructuur en Services.
 • Je kunt data analyseren, projecten managen, rapporteren, adviseren en goed mondeling en schriftelijk communiceren in het Nederlands en Engels.
 • Je bent goed in het inschatten van de impact van complexe dreigingen en de consequenties van te nemen maatregelen.
 • Je bent zowel op zakelijk als sociaal gebied integer en beveiligingsbewust.
 
Arbeids-voorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal € 5.258,- bruto per maand, bij een 38-urige werkweek.
Het ministerie van Defensie is een dynamische en klantgerichte organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals uitgebreide opleidingsmogelijkheden en studieverlof, flexibele werktijden, minimaal 23 vakantie- en twaalf adv-dagen per jaar. Een goede regeling op het gebied van ouderschapsverlof biedt de mogelijkheid voor een goede balans tussen werk en privéleven.
 
Organisatie
Het Security Intelligence and Operations Center (SIOC) van de afdeling Infrastructuur en Services (I&S) is organisatorisch ondergebracht binnen het dienstencentrum Operations van de Defensie Materieel Organisatie. Deze IV/ICT-organisatie zorgt ervoor dat Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid hun taken effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren. Operations staat voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers werken samen en delen kennis; alleen zo kan de beste kwaliteit worden geleverd.
Het SIOC werkt aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van Defensie door het voorkomen, monitoren, beoordelen en (laten) mitigeren van securitydreigingen en kwetsbaarheden in het IT-domein. Zo versterken we de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van het IT-bedrijf.