Type:
Permanent employment
Location:
Leiden
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
09/12/2021
Status:
Open
Apply before:
21/12/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Ben jij een breed georiënteerde IT-specialist die graag onderzoeksgroepen van de Universiteit Leiden helpt bij het veilig en verantwoord beheer van onderzoeksgegevens en bij het efficiënt gebruik van de hiervoor beschikbare systemen? Solliciteer dan bij de Universiteit Leiden naar de functie van IT Specialist / Datasteward voor dataintensief onderzoek. 

 

In het kort

De Universiteit Leiden is op zoek naar een IT-specialist / datasteward die onderzoekers en onderzoeksgroepen veilig en efficiënt gebruik te maken van de beschikbare diensten voor de opslag, beheer en analyse van onderzoeksgegevens. In samenwerking met onderzoeksgroepen implementeer je oplossingen waarbij de beschikbare systemen worden geïntegreerd in de workflows van onderzoeksprojecten. Je draagt ook bij aan de doorontwikkeling van bestaande diensten en het specificeren en invoeren van nieuwe diensten.

 

Werkzaamheden

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Implementeren van ICT-diensten voor veilig en verantwoord beheer van onderzoeksgegevens (data en software); Je draagt ook bij aan ontwerp -en technologiekeuzes en bij het inrichten van de ondersteunende processen;
 • Helpen integreren van deze diensten in de workflows van onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld door het maken van koppelingen tussen meetinstrumenten, opslagsystemen, rekensystemen en archieven;
 • In voorkomende situaties onderzoekers helpen met het migreren van applicaties en data tussen lokale systemen (binnen faculteit/instituut), centrale systemen (binnen universiteit) en externe systemen (bijv. bij SURF of cloud);
 • Bijdragen aan het (functioneel) beheer van datamanagement voorzieningen om deze optimaal te laten functioneren;
 • In voorkomende situaties applicatiesoftware installeren en beheren; en bijbehorende gebruikersassistentie verlenen;
 • Leveren van oplossingen volgens gezamenlijk opgestelde specificaties (consultancy);
 • Begeleiden en organiseren van training en hands-on sessies om onderzoekers vertrouwd te maken met de beschikbare voorzieningen, het efficiënt gebruik ervan, en te helpen weloverwogen keuzes te maken.

 

Profiel

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een brede algemene kennis, interesse en ervaring in ICT. Je beschikt over een afgeronde HBO/WO-opleiding binnen een relevant vakgebied;
 • Aantoonbaar meerjarige kennis en ervaring/senioriteit met ICT-voorzieningen voor het beheer van onderzoeksgegevens;
 • Communicatief sterk, ook in het Engels;
 • Behulpzaam en oplossingsgericht in de omgang met onderzoekers en collega’s; Je bent in staat een brug te slaan tussen vraag en aanbod;
 • Pro-actief samenwerken in een team dat Research ICT-diensten beheert, ondersteunt en verder ontwikkelt, en waarin teamleden elkaar ondersteunen;
 • Analytisch en nieuwsgierig, hands-on mentaliteit en niet bang om nieuwe technologieën eigen te maken;
 • Je wilt graag meewerken aan de ontwikkeling en transformatie van ICT-infrastructuur voor onderzoek binnen de universiteit.

 

Kennis van:

 • Diepgaande kennis en ervaring met Linux in al zijn facetten (CentOS of RedHat). Linux certificering is een pré.
 • Diepgaande kennis en ervaring met DevOps tools voor source code management, configuration management, deployment en samenwerking
 • Diepgaande kennis en ervaring met scripting, onder meer in bash. Kennis van python is een pré
 • Je hebt brede actuele kennis van applicatiebeheer, containerisatie, database management, virtualisatie, security en privacy
 • Kennis van iRODS en OwnCloud is een pré.

 

Beschrijving organisatie

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de IT dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s,produceren en leveren wij moderne en flexibele IT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde IT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen (meerdere datacenters en een supercomputer). Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het erg leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij  jou en jouw functie passend arrangement met  interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen en kun je in overleg deels thuiswerken. We vinden het belangrijk dat je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC. Ons streven is een inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt.  

 

Het Research ICT Competence Center (RICC) is een nieuwe afdeling binnen het ISSC. Het RICC levert moderne, professionele en wendbare ICT-diensten voor een breed scala aan onderzoek. Het zwaartepunt van de dienstverlening ligt bij diensten voor veilig beheer en analyse van onderzoeksgegevens (data en software) en bij de digitalisering van onderzoekslaboratoria. De diensten omvatten naast voorzieningen en applicaties ook ondersteuning (vraagafhandeling, informatievoorziening, training en advies), met name bij de opzet van onderzoeksprojecten en -infrastructuur.

 

Werken bij het RICC betekent opereren in een uitdagend speelveld met onderzoekers en (ICT-)experts binnen onder meer beta-wetenschappen, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, rechten en archeologie. Je werkt samen met andere medewerkers van het RICC en het ISSC, met ondersteunend personeel binnen de faculteiten en overige expertisecentra binnen de universiteit (ICT-personeel, datastewards, privacy officers, security officers en informatiemanagers) en je onderhoudt contacten en zoekt samenwerking met collega’s bij externe partijen (bijv. LUMC, andere universiteiten, SURF en cloud providers).

 

Wij bieden
De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3746,- en maximaal € 5826,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, mogelijkheden tot een sabbatical leave en om via een keuzemodel je arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

 

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. Voor deze functie geldt dat bij een eventueel vast dienstverband, je in deze functie wordt benoemd voor een periode van (vooralsnog) 4 jaar. Uiteraard acht de Universiteit Leiden zich, samen met de medewerker, verantwoordelijk voor de zorg voor een passend vervolg van de loopbaan na deze periode.

 

VOG
In de dagelijkse werkzaamheden kunt u te maken krijgen met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vindt u op https://www.justis.nl/producten/vog/.

 

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

 

Informatie

Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met Eva Biesheuvel Schikker, interim recruiter ISCC via e.n.biesheuvel-schikker@issc.leidenuniv.nl of via 0638148354.

 

Solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button boven- of onderaan de sollicitatiepagina. Sollicitaties kunnen tot en met 31 december 2021 ingezonden worden.