Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
01/03/2023
Status:
Open
Apply before:
13/03/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als IV-expert binnen de Dienst Informatiemanagement werk je aan van vernieuwings- en verbeteringsvraagstukken van de informatievoorziening (IV) van de politie. Zo draag jij bij aan de veiligheid in Nederland, want een goede informatievoorziening stelt politiecollega´s in staat hun werk nog beter te doen.

 

Wat ga je doen?

Als IV-expert ben je medeverantwoordelijk voor het optimaal laten werken van de informatievoorzieningsketen, van beleidsthema's tot applicaties en systemen. Je adviseert bij de intake, vormgeving en uitvoering van IV-trajecten die betrekking hebben op de portefeuille(s) waarvoor je werkt. Je zorgt voor een goede vraagarticulatie op IV-verbeterings- en vernieuwingsvraagstukken en verricht de benodigde analyses en vooronderzoeken. Daarnaast draag je bij aan de uitwerking van epics en features,  onder meer binnen een Productowner ondersteuningsteam.  

In jouw rol begeleid je onze opdrachtgevers met het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en het borgen van de inrichting van de informatieprocessen.  Hierbij heb je een constante focus op de gewenste “outcome” en houd je rekening met de ontwikkelingen binnen het IV-landschap. Dit doe je door onder andere deel te nemen aan in- en externe netwerken van specialisten. Je zorgt daarnaast voor een effectieve werkuitvoering overeenkomstig de vastgestelde planning.

Als IV-expert bij het CTO-portfolio ben je betrokken bij het uitwerken van impact en effect op eindgebruikers van technologische vernieuwingen op één of meer van de volgende gebieden:

 • Cybersecurity en informatiebeveiliging: Dit betreft de invoering en gebruik van tooling en processen voor de beveiliging van de IV-omgeving van de politie. Werkzaamheden zijn onder meer het opstellen van IV-epics (backlogs Productowners), eisen & wensen, adviesstukken en het analyseren van consequenties voor de eindgebruikers en beheerders ten aanzien van Privileged Access Management, netwerksegmentatie, bedreigingen, lifecycle- en patchmanagement en het wegwerken van de technische schuld.
 • Cloud technologie: Via het programma IV-Next-Base wordt de technologische verandering richting Cloud vormgegeven. Het betreft advisering, requirementsanalyse en impactanalyses voor de operatie in technische projecten, waarin applicaties en data wordt ondergebracht  in de externe Cloud, een interne private Cloud en/of SAAS-oplossingen.
 • Werkplekken en mobiele communicatiemiddelen: Advisering en impactanalyse van technologische ontwikkelingen. Speerpunt hierbij is aandacht voor het effect op eindgebruikers en werkprocessen.
 • Technologie platformen en Cloud technologie: ondersteuning leveren aan- en deelnemen in een Cloud competence center.
 • Netwerktechnologie en verbindingen: Advisering, requirements- en impact analyse op het gebied van moderne netwerk technologie, Cloud verbindingen, netwerk services en life cycle management.

Met het oog op bovenstaande werkvelden is ervaring, affiniteit en zeker nieuwsgierigheid op één of meer van deze onderdelen zeer gewenst, zo niet vereist. Het CTO-portfolio is een dynamische portefeuille en heeft korpsprioriteit.

Afhankelijk van de ontwikkeling van portefeuilles en onderwerpen wordt flexibiliteit gevraagd ten aanzien van je werkzaamheden en kan bredere inzetbaarheid aan de orde komen.

 

Wie ben jij?

Jij bent een vakvolwassen IV-expert die ziet wat er gedaan moet worden. De uiteenlopende IV-vraagstukken kun je goed op waarde schatten, analyseren en verwoorden. Je bent innovatief, resultaatgericht, kunt zelfstandig werken en draagt graag bij aan een IV-keten die zo optimaal mogelijk functioneert.

Je beschikt over overtuigingskracht, kunt snel verbanden leggen en je dringt snel door tot de kern van de zaak.  Je bent gewend zaken vanuit meerder perspectieven te bekijken en daar je advies op af te stemmen. Je weet uit ervaring dat complexe vraagstukken vaak een meervoudige aanpak vereisen en je bent vasthoudend bij de verdere uitwerking daarvan. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en houdt je aan gemaakte afspraken.

Doordat je een groot netwerk hebt, of gaat ontwikkelen, is het voor jou niet moeilijk informatie, steun en medewerking te krijgen van collega's en relaties. Verder communiceer je moeiteloos met stakeholders op operationeel niveau. Je bent je bewust van de organisatie waarin je werkt en houdt rekening met de verschillende belangen.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma en bij voorkeur een opleiding in de richting Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Informatiemanagement;
 • relevante ervaring met IV-vernieuwingsvraagstukken;
 • relevante ervaring in het zelfstandig uitvoeren van IV-onderzoeken en -impactanalyses, in samenwerking met een multidisciplinair IV-team en vertegenwoordigers vanuit de business;
 • actuele kennis van en ervaring met Informatievoorziening en Agile methodiek;
 • actuele kennis van informatiearchitectuur en informatiebeveiliging;

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringsspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op  https://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.