Keywords:
Security, blockchain, Cyber, Engineering
Type:
Temporary employment
Location:
Soesterberg
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
25/03/2020
Status:
Open
Apply before:
31/03/2020
Hours p/wk:
40

Description:

WAT GA JE DOEN?

Eén van de grote problemen in bevoorradingsketens is een gebrek aan transparantie. Het is vaak onmogelijk na te gaan waar producten precies vandaan komen en wie ermee in aanraking is geweest. Dit geeft de mogelijkheid tot fraude en maakt bij eventuele incidenten (bijvoorbeeld in het geval van voedselveiligheid) het traceren van specifieke producten zo goed als onmogelijk. Blockchains kunnen een rol kunnen spelen bij het vergroten van transparantie in deze ketens. Bij TNO onderzoeken we hoe blockchain hiervoor kan worden ingezet en werken we oplossingen met behulp van deze technologie. En voor de ontwikkeling van deze blockchain oplossingen zijn we op zoek naar jou!

Uitdagingen die bij het ontwerpen van blockchain oplossingen nog niet zijn opgelost en waarmee jij aan de slag kunt zijn onder andere:
 • Waar slaan we de data die wordt uitgewisseld op, in de blockchain of er buiten?
 • Hoe kunnen we verschillende blockchains (geautomatiseerd) met elkaar laten samenwerken?
 • Hoe, wat en waar ga je archiveren van wat er op de blockchain gebeurt?
 • Hoe valideren we de integriteit van data op de blockchain?
 • Hoe kunnen we organisaties ondersteunen in het snel en eenvoudig configureren van een blockchain?
Wij zijn daarom op zoek naar een junior engineer die graag met blockchain aan de slag gaat. Kijk jij verder dan de technologie en wil jij bedrijven helpen hun praktische problemen op te lossen met nieuwe IT-oplossingen? Als je komt werken bij TNO kun je dagelijks aan de slag om met nieuwe technologie toekomstbestendige oplossingen voor klanten te maken. Binnen de afdeling Data Science werken wij voor verschillende sectoren, waaronder de logistiek, industrie, land- en tuinbouw en de overheid. Als junior engineer werk je met behulp van blockchain bijvoorbeeld aan een eerlijke voedselketen, het bestrijden van fraude in de handel en logistiek en betrouwbare samenwerking tussen leveranciers en klanten in de industrie. 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Je bent geïnteresseerd in specifiek blockchain en andere in nieuwe technologieën in het algemeen en onderzoekt vooral graag hun praktische toepasbaarheid. Je bent gemotiveerd om betere oplossingen te vinden voor bestaande problemen, niet alleen vanuit een theoretisch perspectief, maar ook praktisch gezien. Je ziet het ontwikkelen en implementeren van oplossingen in uiteenlopende contexten en domeinen als een uitdaging.

Voor de positie van junior blockchain engineer zijn wij op zoek naar iemand met:
 • Een afgeronde IT-opleiding, zoals informatica of kunstmatige intelligentie
 • Programmeerervaring, het liefst met technieken als Java, Python, Go, Typescript, Git en Docker
 • Ervaring met blockchain concepten is een pré
 • Kennis van technieken voor gecontroleerde datadelingen tussen bedrijven, zoals EDI en webservices en kennis van semantische technologieën als semantic web, linked data, RDF en OWL is een pré
 • Affiniteit met het werken met bedrijven in de logistiek en agri industrie
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en Engelse taal

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

Bij TNO kun je dagelijks aan de slag om met nieuwe technologie. Toekomstbestendige oplossingen voor klanten te maken. Binnen de afdeling Data Science werken wij voor verschillende sectoren, waaronder de logistiek, industrie, land- en tuinbouw en de overheid. Als junior engineer werk je met behulp van blockchain bijvoorbeeld aan een eerlijke voedselketen, het bestrijden van fraude in de handel en logistiek en betrouwbare samenwerking tussen leveranciers en klanten in de industrie. 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. 
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand. 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 31 maart. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 


Recruiter: Sandra Lemmens
Mobiel: +31 (0)6-23967752
LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/sandralemmens


Hiring manager: Sharon Prins
Telefoonnummer: +31 (0)6-537 15812