Keywords:
Security, ICT, junior
Type:
Temporary employment
Location:
Breda
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
10/07/2020
Status:
Open
Apply before:
10/07/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel in Zeeland-West-Brabant zoekt een junior digitaal specialist die wil bijdragen aan het bestrijden van criminaliteit op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met kennis van social media, gegevensdragers en technieken werk je aan complexe opsporingsonderzoeken en breng je de waarheid aan het licht.

 

Wat ga je doen?

Als junior digitaal specialist ondersteun je bij het verzamelen, veiligstellen, leesbaar maken en beschikbaar stellen van digitale gegevens. Deze haal je uit in beslag genomen laptops, smartphones, (auto)computers of van internet. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal dat kan leiden tot de aanhouding van een verdachte. Het veiligstellen van digitale sporen is vaak cruciaal voor een zaak. Bij de recherche moet je snel in actie kunnen komen. Soms ga je mee met een doorzoeking in een woning of bedrijf. Daarnaast verricht je digitaal onderzoek op internet.

 

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als junior digitaal specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Het recherchewerk is onvoorspelbaar; je werkt soms onregelmatig en in piket- en weekenddiensten. Vaak werk je onder grote druk met strakke deadlines. Zo moeten soms grote hoeveelheden data in korte tijd onderzocht worden.

 

Waar ga je werken?

Dienst Regionale Recherche (DRR) doet incidentgerichte opsporing naar ernstige delicten en verricht probleem- en themagerichte onderzoeken naar ondermijning en criminele samenwerkingsverbanden. Ook verricht zij onderzoeken naar delicten met hoge impact en op de geprioriteerde thema's zoals milieu, fraude, zeden, kinderporno, mensenhandel, cybercrime en migratiecriminaliteit. Bovendien voert de DRR toezicht en handhaving uit op de vreemdelingenwetgeving en ondersteunt de andere opsporingsteams in de eenheid met specialisme op het gebied van observatie, interceptie, forensische opsporing, financieel opsporen en digitaal opsporen. Vanuit de DRR kun je met jouw expertise op digitaal gebied binnen de diverse afdelingen worden ingezet. Dat betekent dat je overal een 'kijkje in de keuken' kunt nemen en dit maakt jouw werk afwisselend. Wij zijn 24/7 bereikbaar en 16/7 aanwezig. Het team werkt vanuit het bureau in Breda.

 

Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel richt zich op de opsporing van mensenhandel en mensensmokkel. Binnen het team werk je als digitaal specialist nauw samen met collega's uit andere disciplines, zoals de tactisch- en financieel rechercheurs. Deze expertise levert een belangrijke bijdrage aan de tactische sturing van onderzoeken en projecten.

 

Wie ben jij?

Je hebt een passie voor ICT, techniek en het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen.

 

Samenwerken is je op het lijf geschreven. Je vindt het geen probleem om onregelmatig te werken en piketdiensten te draaien.

 

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma en een afgeronde opleiding op ICT-gebied, bij voorkeur in de specialisatie Technische Informatica;
  • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
  • kennis van één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
  • een rijbewijs B;
  • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • de bereidheid om opleidingen te volgen.

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de opleiding voor specifieke inzetbaarheid met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze verkorte politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.495,- en maximaal € 4.132,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

 

Wat verder belangrijk is

  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op it.kombijdepolitie.nl
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.