Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
27/12/2022
Status:
Open
Apply before:
09/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Kent de digitale wereld voor jou geen geheimen? Zet je jouw expertise graag in om de wereld een stukje veiliger te maken? De politie Zeeland-West-Brabant zoekt voor verschillende werkplekken enthousiaste digitaal specialisten, die willen bijdragen aan het datagedreven bestrijden van criminaliteit!

 

Wat ga je doen?

Digitale sporen en digitaal bewijs leveren een steeds grotere bijdrage aan de opsporing van allerlei soorten van criminaliteit. Er is nagenoeg geen strafbaar feit meer denkbaar waarbij digitaal bewijs geen bijdrage kan leveren aan het oplossen van een zaak. Als junior digitaal specialist stel je digitale data veilig, onderzoek je deze data en verwerk je je bevindingen in een proces-verbaal. De data haal je uit in beslag genomen laptops, smartphones, auto’s, computers, IOT devices of van het internet.

Je bent vanaf de start betrokken bij het opsporingsonderzoek. Je doet onderzoek op de plaats delict, je adviseert aan de hand van je bevindingen het onderzoeksteam en je neemt deel aan het verhoor van getuigen en verdachten. Vanuit je expertise signaleer je kansen en oplossingsrichtingen en je neemt je collega’s hierin mee. Complexe digitale kansen vertaal je naar praktische oplossingen waarmee de opsporing kan worden versneld.

Waar ga je werken?

De digitale opsporing binnen de Eenheid Zeeland-West-Brabant is zowel op centraal als op decentraal niveau georganiseerd. De Dienst Regionale Recherche (DRR) beschikt over het Team Digitale Opsporing (TDO) en meerdere digitale platformen bij de afdelingen Milieu, Zeden, AVIM (mensenhandel) en Generieke Opsporing (moord/doodslag & georganiseerde criminaliteit).  Elk district beschikt over een digitaal platform binnen de districtsrecherche (DR).

Het TDO richt zich voornamelijk op de complexe rechercheonderzoeken en werkt hierbij nauw samen met de digitale platformen. De digitale platformen zijn het eerste aanspreekpunt voor de onderzoeksteams van de verschillende opsporingsonderdelen en zij vormen de verbindende schakel tussen de onderzoeksteams en het TDO.

Zowel binnen de DRR (Breda) als bij de DR Markiezaten (Bergen op Zoom) en DR De Baronie (Oosterhout) zijn vacatures beschikbaar. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt samen met jou bekeken welke werkplek het meest passend is. Het is ook mogelijk om vooraf jouw voorkeur voor een specifieke locatie aan te geven.

Wie ben jij?

Jij bent een assertieve collega en wilt je IT-kennis inzetten voor de aanpak van criminaliteit. Je staat stevig in je schoenen en je bent een echte doorzetter. Je bent op de hoogte van de laatste digitale en technologische ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar kansen in opsporingsonderzoeken. Je denkt 'outside the box' en komt met vernieuwende voorstellen om de opsporing te versnellen. Helder en concreet verwoord je je bevindingen en je presenteert deze met enthousiasme en overtuiging aan de onderzoeksteams en/of de officier van justitie .

Bij de politie moet je snel in actie kunnen komen. Het werk is onvoorspelbaar en soms werk je onder druk met strakke deadlines. Aangezien de opsporing 24/7 doorgaat neem je deel aan een piketregeling en werk je op de momenten dat dit nodig is óók buiten kantoortijden en in het weekend.

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma van een technische ICT-opleiding;
 • brede IT-kennis;
 • kennis van verschillende besturingssystemen en netwerktechnologieën;
 • kennis van een of meerdere programmeertalen;
 • een rijbewijs B;
 • de bereidheid om opleidingen te volgen;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij bieden

De standplaatsen zijn, afhankelijk van afdeling of district waar je wordt geplaatst, Breda, Bergen op Zoom of Oosterhout. Er is ruimte voor 3 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/