Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
17/07/2020
Status:
Open
Apply before:
31/07/2020
Hours p/wk:
40

Description:

Vind jij het leuk om testopstellingen te bedenken en te bouwen die wij in onze unieke experimentele faciliteiten voor beproevingen met kruiten, stuwstoffen en explosieven kunnen gebruiken? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou!

 

WAT GA JE DOEN?

Voor de werkplaats van TNO in Ypenburg zijn we op zoek naar een junior Instrumentmaker met liefst 2-3 jaar werkervaring. Als instrumentmaker speel je een cruciale rol in de projecten en onderzoeken van TNO. Je overlegt met projectleiders en collega’s in de werkplaats over nieuwe of aangepaste experimentele testopstellingen waar grote mechanische krachten vaak een rol spelen. Het bedenken van oplossingen is hierin de uitdaging. Je zorgt er voor dat de testopstellingen gemaakt en samengesteld worden. Dit kunnen geplande projecten zijn, maar ook ad-hoc aanpassingen of reparaties. Dat doen we grotendeels zelf in de werkplaats waar we over een daarvoor geschikt machinepark beschikken, maar soms besteden we zaken ook uit. Je werkt aan meerdere projecten voor verschillende (interne) klanten. Omdat het vaak maatwerk betreft, vraagt bovenstaande een stevige dosis creativiteit, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen.
Het team van de werkplaats bestaat in totaal uit 5 collega’s, waaronder een constructeur, drie instrumentmakers en een elektronicus. Samen zorgen jullie er voor dat er kwaliteit geleverd wordt en dat er netjes en veilig gewerkt wordt.
 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

  • Je hebt een afgeronde MBO opleiding Fijnmechanische Techniek, bijv. de Leidse Instrumentmakers School;
  • Bij voorkeur 2-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je beschikt over een stevige dosis creativiteit, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen;
  • Je beheerst de conventionele technieken frezen, draaien en assemblage en weet de juiste bewerkingstechnieken in te zetten voor de juiste toepassing;
  • Je weet van aanpakken, kan goed zelfstandig werken en je eigen werk organiseren;
  • Je bent bereid om aanvullende cursussen te volgen;
  • Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en je bent bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan.

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

De werkplaats maakt onderdeel uit van de unit Defensie en Veiligheid van TNO. Deze unit kent ca. 600 medewerkers. In deze unit werken we aan projecten die de samenleving veiliger maken. In Ypenburg doen we dat vooral op het gebied van bescherming van militaire troepen en materieel en het effectief inzetten van vuurkracht. We beschikken daarvoor over unieke en moderne test faciliteiten om beschermingsproducten, munitie en energetische materialen te beproeven en te evalueren.

Als unit Defence, Safety and Security zijn we gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de veiligheid in Nederland en daarbuiten. De passie voor wetenschap en technologie delen wij en wij zijn trots op de toepassing hiervan. Wij houden elkaar scherp, blijven ons ontwikkelen en benutten de diversiteit in onze projectteams om onze klanten optimaal te ondersteunen bij hun vraagstukken. 
 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je expertise en ervaring.
 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 31 juli 2020. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 

Recruiter: Heleen Stork
Mobiel: +31 (0)6-515 34922


Hiring manager: Andrea Burik