Type:
Permanent employment
Location:
Zwolle
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
02/12/2022
Status:
Open
Apply before:
18/12/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Kom jij met intelligence bijdragen aan de bestrijding van criminaliteit en het creëren van een veilige samenleving? En ben jij die enthousiaste, innoverende en gedreven collega die als ‘boegbeeld’ van de intelligenceorganisatie functioneert? Dan is de Dienst Regionale Intelligence-Organisatie (DRIO) Oost-Nederland op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als intelligencespecialist zorg jij ervoor dat de informatievraag helder en scherp wordt. Bij het team Intelligenceknooppunten lever je verschillende hoogwaardige intelligenceproducten op. Ook draag je bij aan de doorontwikkeling van dynamisch sturen binnen de Eenheid Oost-Nederland.

 

Je werkt aan één van de geprioriteerde thema’s: financieel & milieu of digitale criminaliteit en draagt bij aan de versterking van de opsporing op deze ondermijnende criminaliteit. In jouw functie werk je nauw samen met diverse opsporingsteams die staan de voor aanpak van deze criminaliteit. Je werkt signalen uit tot volwaardige intelligenceproducten, waaruit succesvolle interventies kunnen volgen. Om de juiste (veelal financiële) informatie te verzamelen en te duiden maak je gebruik van (politie)informatiesystemen, open bronnen en diverse (analyse) tooling. Als je deze informatie hebt samengebracht, prestenteer je dit op een overtuigende wijze en adviseer je daarbij (samenwerkings) partners.

 

Vanuit je inhoudelijke deskundigheid stuur je als specialist op de (integrale) aanpak van veiligheidsproblematiek. Je adviseert met kwalitatieve rapportages, dynamische veiligheidsbeelden en overtuigende presentaties. Je zoekt ook actief naar mogelijkheden om de kwaliteit van ons werk te verbeteren en sluit daar bij aan bij de actuele ontwikkelingen binnen het intelligencevakgebied, om naar een steeds betere informatiepositie te komen. In jouw functie ontwikkel en behoud je een sterke klantrelatie, ook met onze partners. Je kent de juiste mensen en bouwt aan je netwerk als zodanig. Zo werk je bijvoorbeeld nauw samen met de districtsrecherches/basisteams, met andere intelligencespecialisten binnen de Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO) en met diverse andere partners binnen het veiligheidsdomein (onder andere RIEC, de gemeente, FIOD, Belastingdienst, NVWA en het Openbaar Ministerie).

 

Je start met een landingsbaan bij de DRIO, waarbij het eerste jaar samen met jou investeren in kennis en kunde van het intelligencevak. Hierbij moet je denken aan meerdere opleidingen en trainingen op het gebied van politieregelgeving, opsporing, intelligence, waarbij je zowel samen als individueel inzetbaar bent in verschillende werkvelden.

 

Piketdiensten horen bij deze functie. Als de operatie daarom vraagt, ben je flexibel ten aanzien van je werktijden.

 

Waar ga je werken?

De DRIO Oost-Nederland is een dynamische dienst die bestaat uit meer dan 450 medewerkers die 24/7 de politieorganisatie en haar partners voorzien van actuele intelligence. Binnen de verschillende teams van de DRIO werken medewerkers dagelijks met intelligence uit onder andere onze politiesystemen, open bronnen en op basis van menselijke bronnen. Je collega’s van de DRIO werken op meerdere plekken in de eenheid, dicht bij de operationele processen van opsporing, handhaving en beleidsvorming. De werkcultuur is open, inhoudelijk kritisch en ontwikkelgericht.

 

De DRIO Oost-Nederland staat de komende jaren voor een ontwikkelopgave. De politie heeft namelijk de ambitie om te werken met ‘state of the art’ intelligence, waardoor de DRIO de komende jaren moet groeien naar een échte intelligenceorganisatie. Integrale samenwerking in de aanpak van ondermijning is ook kenmerkend voor de eenheid. Deze regionale context is van grote betekenis voor de ontwikkelrichting van de DRIO. 

 

Wie ben jij?

Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en volgt ontwikkelingen in de samenleving op de voet. Bovendien ben je nieuwsgierig en analytisch ijzersterk. Binnen je vakgebied en specialisme weet je constructief met collega’s samen te werken en ben je een volwaardige sparringpartner in het toepassen van jouw specialisme. Daarnaast heb je de moed om klassiek denken uit te dagen met frisse ideeën. Je bent initiatiefrijk, gericht op vernieuwing en hebt snel in de gaten wat er nodig is. Als geen ander begrijp je de effecten van de digitalisering in de samenleving. Je streeft ernaar om de DRIO beter en slimmer te maken. Met veel energie, creativiteit en flexibiliteit kun jij je dagelijks inzetten om veiligheidsproblemen inzichtelijk te maken, om bij te dragen aan opsporingsonderzoeken en om de beste producten en resultaten na te streven met je collega’s.

 

De veranderende maatschappij en de beweging in de DRIO vragen een actieve leerhouding en de bereidheid om te veranderen. Je kunt over de eenheidsgrenzen heen kijken en bent bekend met lokale veiligheidsproblematiek en relevante netwerken. Je kunt snel schakelen tussen bijvoorbeeld analyses en informatie uit open sources. Ook lukt het je om behoeften te concretiseren met collega’s en deze om te zetten in oplossingen en adviezen. Daarnaast heb je een goed ontwikkeld gevoel voor verschillende belangen en beschik je over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit. Je communicatieve vaardigheden heb je zowel schriftelijk als mondeling sterk ontwikkeld en je legt gemakkelijk contacten in je netwerken. Je neemt zelf initiatief en kunt je werk goed organiseren en structureren.

 

Verder beschik je over:

 • een hbo-diploma; 
 • affiniteit met digitalisering en data sets.
 • ervaring met het professioneel presenteren van bevindingen;
 • bij voorkeur relevante werkervaring.

De standplaats is Arnhem. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.  

 

Je gaat starten in het DRIO professionaltraject, een programma waarbij het eerste jaar fors wordt geïnvesteerd in kennis en kunde. Hierbij moet je denken aan meerdere opleidingen en trainingen op het gebied van politieregelgeving, opsporing, intelligence, waarbij je zowel samen als individueel inzetbaar bent in verschillende werkvelden. 

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein intelligence.

  

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. 
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.