Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
12/06/2023
Status:
Open
Apply before:
27/03/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Wil jij een gevarieerde baan met veel verantwoordelijkheid en waarbij je dagelijks het zichtbare resultaat van je werk in de stad terug kan zien?

 

Wat ga je doen?

Als Jurist Bestuursrecht ga je vanuit de dienst Bedrijfsvoering (DBV) werken voor de dienst Stadsbeheer (DSB).

Het werk heeft betrekking op alle aspecten in de Haagse openbare ruimte, maar de focus van de juridische ondersteuning ligt met name op het gebied van (complexe) WABO en APV besluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om kapvergunningen, diverse soorten handhavingsbesluiten, terras- en standplaatsvergunningen maar ook ORAC- en afvalsorteerstraat besluiten en verkeersbesluiten. Dit maakt jouw werk erg gevarieerd waarbij je te maken hebt met veel verschillende partijen en belangen.

 

Als Jurist Bestuursrecht bestaan jouw werkzaamheden voornamelijk uit het voeren van verweer namens het college in nagenoeg alle bestuursrechtelijke geschillen van de Dienst Stadsbeheer. Dit doe je in alle fasen, samen met de vakafdeling van DSB, die het primaire besluit heeft genomen.

Echt een pittige rol vol uitdaging en een taak waarbij je veel ruimte krijgt en verantwoordelijkheid mag dragen om dat in goede banen te leiden. En waar je enorm veel van leert als het gaat om procesvertegenwoordiging.

 

Daarnaast adviseer je de diverse teams van de Handhavingsorganisatie (HHO) van de dienst Stadsbeheer over de juridische afhandeling van diverse zaken en in sommige gevallen de Directie of de Wethouder(s) op het gebied van vergunningverlening en handhaving. Ook houd je je proactief bezig met het signaleren en adviseren met betrekking tot aanpassingen van verordeningen, richtlijnen en beleidsregels. Binnen de dienst Stadsbeheer spelen daarnaast regelmatig (grote) projecten met politieke gevoeligheid waarbij ook een rol voor jou als Juridisch Adviseur is weggelegd. Het coachen van de Junior Juridisch Adviseurs ga je daarbij zeker niet uit de weg en doe je graag.

 

Wat vragen wij?

Wij zoeken een jurist die kan overtuigen, besluitvaardig is met een hands-on mentaliteit en die gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen. In je werk maak je gebruik van je antenne om signalen uit de werkomgeving op te pakken. Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en beschikt over een goed analytisch vermogen. Daarnaast kun je zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Je werkt accuraat en nauwgezet. Verder ben je inventief, flexibel, stressbestendig en oplossingsgericht waardoor je ook in lastige werkomstandigheden tot goede resultaten komt. Je vindt het leuk om te investeren in een goede relatie met de primaire afdelingen en de secretarissen van de onafhankelijke Adviescommissie bezwaarschriften van de gemeente Den Haag. Tenslotte heb je integriteit hoog in het vaandel staan.

Daarnaast beschik je over:

 • minimaal een afgeronde juridische wo-opleiding bij voorkeur in een bestuursrechtelijke richting;
 • enkele jaren aantoonbare relevante werkervaring, waaronder het optreden in juridische geschillen;
 • belangstelling voor de gemeentelijke overheid en affiniteit met het werkgebied is een pre.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je dagelijks in de stad terugziet waar jij voor werkt! En dat binnen een team van gedreven professionals die graag met elkaar samenwerken om te komen tot het beste resultaat.

Wij vinden het belangrijk dat jij je op persoonlijk en professioneel vlak verder kan en geven je daarvoor alle ruimte. Ook kun je rekenen op:

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €4.020,- en maximaal €5.725,- per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden die we graag omzetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • de mogelijkheid om deels thuis te werken en de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten;
 • werken in een werkomgeving dichtbij de binnenstad en op loopafstand van Station Den Haag Centraal;
 • en nog veel meer. 

Wie zijn wij?

De afdeling Juridische Zaken pakt de regie op de juridische dienstverlening binnen de gemeente en levert juridisch advies aan de directies en specifieke processen binnen de diensten. Op deze afdeling werken zo'n 130 Juridische Professionals. De afdeling werkt voor het hele concern en is bezig met een vernieuwing en een vereenvoudiging van de juridische dienstverlening. Als Jurist Bestuursrecht voor het team Lijnjuristen Handhavingsorganisatie heb je een zelfstandige rol en werk je gedeconcentreerd binnen het bedrijfsonderdeel HHO.

 

De afdeling maakt onderdeel uit van de Dienst Bedrijfsvoering (DBV). Deze dienst adviseert en ondersteunt de gemeentelijke organisatie op het gebied van Personeel en Organisatie, Financiën, Control en Inkoop, Informatisering, Automatisering, Informatiebeheer, Facilitaire Zaken en Juridische Zaken. Zij is daarbij partner voor de zogeheten vakdiensten. Vanuit onze adviserende taak adviseren we deze onderdelen gevraagd en proactief bij de opgaven voor de stad.

 

Meer weten

Nieuwsgierig geworden? Kom dan in actie! We vertellen je graag meer over deze mooie functie en onze organisatie! En daarvoor kan je contact opnemen met Lennert Hegie (Businesspartner Juridische Zaken voor DSB) op telefoonnummer 070-3536343 of Anouk Buijs (Coördinator team Lijnjuristen HHO) op telefoonnummer 070-7528417.

Of kom gewoon eens vrijblijvend langs om nader met ons kennis te maken en om te horen hoe het is om bij ons te werken.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Extra informatie

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.