Keywords:
Fire Brigade
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
03/09/2021
Status:
Open
Apply before:
30/04/2023
Hours p/wk:
36
More information

Description:

Zoek jij een uitdagende baan, waarbij je zowel brandweerman als militair kan zijn? Dan is de functie van Korporaal Brandweer de functie voor jou.

 

Dit ga je doen

Samen met je team sta jij paraat bij elke vliegbeweging op de basis. Je voert reddingsactiviteiten uit bij calamiteiten en helpt vliegers uit in noodsituaties op de grond. Ook treed je op bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en ben je uiteraard verantwoordelijk voor brandpreventie. Daarnaast wordt de Brandweer van de Koninklijke Luchtmacht ook ingezet bij grote calamiteiten/branden in de civiele wereld. Een deel van je werk speelt zich af in de alarmcentrale op de vliegbasis. Daarnaast assisteer je bij het geven van instructie en draag je zorg voor je materieel.

Door al deze belangrijke werkzaamheden dien je in extreem goede conditie te zijn en onder grote stress te kunnen werken.

 

Hier ga je werken

Je gaat werken in ploegendienst op een vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht. Deze bevinden zich vrijwel door het hele land, zo kan je terechtkomen op Vliegbasis Leeuwarden, Woensdrecht, Eindhoven, Volkel of Gilze-Rijen . Maar hiervoor volg je eerst een initiële militaire opleiding aan de KMSL te Woensdrecht, gevolgd door een vakopleiding. Net als elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kan worden, in je eigen functie of een andere functie.

 

Jouw profiel

  • MBO 3: Je bent in het bezit van een MBO niveau 3 diploma. Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels. Voor deze functie is het in bezit hebben van een Rijbewijs B vereist.
  • Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden
  • Je oofafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6
  • Je hebt een zwemdiploma nodig

 

We leiden je op

  • Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)
  • Voordat je aan de slag gaat in jouw eigen vakgebied volg je eerst de militaire basisopleiding (AMO), waar je alle militaire basisvaardigheden krijgt aangeleerd. Deze opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht. 
  • Functie Opleiding (FO)
  • Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland. Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.