Het Team Forensische Opsporing, voor de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid verantwoordelijk voor het forensisch onderzoek binnen het (inter)nationale opsporingsproces, zoekt een ervaren laboratoriumcoördinator die de kwaliteit van laboratoriumprocessen borgt en het deskundigheidsniveau van de uitvoerende medewerkers bevordert. Kom jij werken in het groeiende hart van de opsporing?
Wat ga je doen?
Als laboratorium coördinator ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de laboratoriumprocessen binnen het team Forensische Opsporing. Jij ziet toe op de validatie en borging van de verschillende werkprocessen, waaronder dactyloscopie, DNA-vooronderzoek, verdovende middelen onderzoek, RapidDNA en Wapens Munitie en Explosieven. In deze functie werk je nauw samen met de teamcoördinator tweede lijn, de kwaliteitscoördinator en de laboranten. Meer specifiek:
In het geheel van jouw werkzaamheden heb je vooral oog voor de kwaliteit en werk je actief aan de aansluiting op ontwikkelingen in de opsporing. Toekomstige ontwikkelingen binnen het forensische werkveld neem je daarin proactief mee. Je positioneert de forensische opsporing daarvoor breed in het dynamische opsporingsveld van de Landelijke Eenheid. Je levert input aan de teamcoördinator tweede lijn voor het maken van ontwikkelafspraken en beoordelingen. Je zorgt daarmee voor een hoog deskundigheidsniveau van de uitvoerende medewerkers.
Recherchewerk is onvoorspelbaar, incidenteel komt het voor dat wordt gevraagd om buiten kantoortijden te werken of beschikbaar te zijn.
Waar ga je werken?
Het Team Forensische Opsporing (TFO) is voor de Landelijke Eenheid (LE) verantwoordelijk voor het forensisch onderzoek binnen het (inter)nationale opsporingsproces. TFO werkt voor de Dienst Landelijke Recherche en de 2e lijns opsporing van de Dienst Infrastructuur in de aanpak van de georganiseerde criminaliteit en ter voorkoming van terrorisme. Dit onder gezag van het Landelijk Parket. Daarnaast ondersteunt TFO de Bijzondere Opsporingsdiensten en partners als de KMAR en de Rijksrecherche. Het Team Forensische Opsporing heeft momenteel een formatie van 48 fte en zal verder groeien. Het team is opgedeeld in:
Het team is in opbouw, waarin een mix van ervaring en de nieuwe frisse blik ruimte biedt aan groei en ontwikkeling, zowel van de medewerkers als de organisatie. Verder nog bijzondere aandacht voor de actuele ontwikkelingen waarin TFO en de Landelijke Eenheid zich bevinden. Dit vraagt van zowel het team als de organisatie een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen.
Werken bij TFO betekent werken in een veranderende, uitdagende omgeving. In een dynamische omgeving en in nauwe samenwerking met de andere disciplines van de Afdeling Specialistische Opsporing, werkt TFO in het hart van de opsporing. In tegenstelling tot de regionale teams forensische opsporing, is de plaats delict niet het zwaartepunt van de forensische werkzaamheden. Deze bestaan voornamelijk uit coördineren, integreren en positioneren van de forensische onderzoeksmogelijkheden in de opsporing van de LE. Daarnaast kent TFO specifieke taken in nationale opsporingsstructuren, waarin producten als het Forensisch Identificatie Voertuig (FIV) worden ingezet in aanvulling op de taken van de regionale eenheden. Je kiest voor een baan bij het TFO van de Landelijke Recherche omdat wij:
Wie ben jij?
Je bent kwaliteitsgericht en je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden. Je hebt oog voor het grotere plaatje en bent daardoor in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je bent resultaatgericht, kan goed overzicht houden en zorgt ervoor dat de werkzaamheden tijdig worden uitgevoerd. Daarnaast heb je veel ervaring met het onderhouden van kwaliteitssystemen. Daarbij ben je in staat om gedurende langere tijd secuur te werken, maar ook om snel te schakelen als de situatie daarom vraagt. Je bent in staat om heldere en begrijpelijke teksten te schrijven, zowel in het Nederlands als het Engels.
Wat wij bieden
De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.
Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.
Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C.