Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
24/01/2023
Status:
Open
Apply before:
20/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Of het nu gaat om mensenhandel, grootschalige milieufraude of het voorbereiden van een terroristische aanslag, om een crimineel te arresteren is bewijs nodig. Interceptie is één van de opsporingsmiddelen waar onze rechercheurs gebruik van maken. Deze afdeling is onderdeel van de Productlijn Opsporing. Hier vindt de IT-dienstverlening voor interceptie plaats. Ze ondersteunt vanuit diverse locaties de collega’s in het veld met alle techniek en functionaliteit rondom het interceptie-vakgebied. Als Linux specialist zorg jij dat het interceptiesysteem altijd optimaal functioneert.

 

Wat ga je doen?

In deze functie werk je in een agile team. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de infrastructuren en applicaties op het gebied van interceptie. Dankzij jullie werkt alles naar behoren en kunnen gebruikers met de systemen uit de voeten. Jouw taakaccent is daarbij het beheer inclusief lifecyclemanagement en beveiliging van de Linux omgeving. Vanuit de gedachte dat vele repeterende handelingen geautomatiseerd kunnen worden, werk je toe naar een betrouwbare en schaalbare omgeving. Het Cluster Interceptie Productiehuis is onderdeel van de Productielijn Opsporing.

 

Waar ga je werken?

Jij gaat aan de slag bij het Interceptie team in Utrecht, Odijk of Driebergen, waar je samen met je collega’s voornamelijk direct ondersteuning biedt aan de operatie. Wij werken in een hybride werkvorm. Je bouwt aan een ICT-dienstverlening waar politiemedewerkers 24/7 van op aan kunnen. Grote technische en persoonlijke flexibiliteit zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. Het werk van de Afdeling Interceptie beslaat alle IT-kennisgebieden, waardoor je veel contact hebt met collega’s van andere disciplines. Typerend voor ons team is dat we graag investeren in elkaars ontwikkeling. We zijn open naar elkaar, wisselen kennis uit en geven opbouwende feedback. Ook krijg je de mogelijkheid om opleidingen in jouw vakgebied te volgen.

 

Wie ben jij?

Analyseren, communiceren, coachen en initiatief nemen. Dat zijn vier competenties die jou op het lijf geschreven zijn. Dankzij je analytische skills kun je storingen en incidenten vertalen naar uitvoerbare en beheersbare oplossingen. Daarover communiceer je helder met klanten en collega's, zowel mondeling als schriftelijk. Van gebruikersvragen maak jij een goede vertaalslag naar de techniek. Je hebt een probleemoplossend vermogen, bent proactief en behulpzaam. En zie je kansen om te verbeteren? Dan grijp je ze met beide handen aan. Ook kun je goed je eigen planning maken en zelfstandig werken. Tegelijkertijd ben je een echte teamplayer. Je vindt het geen probleem om even bij te springen om iemand te helpen. Ook niet als dat buiten kantoortijden is.

 

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • ruime werkervaring als Linux engineer in een 24/7 high availability omgeving;
 • Linux-certificering op bijvoorbeeld RedHat of een andere Linuxdistributie;
 • aantoonbare ervaring met configuratiemanagement zoals bijvoorbeeld Puppet of Ansible;
 • ervaring met scripten (Bash/Python) voor beheerwerkzaamheden;
 • bij voorkeur ervaring met Scrum en agile werken;
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Utrecht, Odijk of Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime challenge op it.kombijdepolitie.nl.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt