Type:
Permanent employment
Location:
Odijk
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
30/11/2021
Status:
Open
Apply before:
10/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Medior Technisch Applicatiebeheerder

Als medior technisch applicatiebeheerder heb je altijd een verantwoordelijke job. Dat geldt al helemaal bij de politie! Want agenten op straat, op het water en in de lucht kunnen hun werk doen doordat jij cruciale applicaties en systemen in de lucht houdt. Jij zorgt voor de o zo belangrijke stabiliteit en continuïteit. Daarbij leg je verbanden met de systemen die andere teams ontwikkelen en beheren, en coach je de minder ervaren collega's in je team.

 

Wat ga je doen?

Jij zorgt dat de applicaties die politiemedewerkers én onze partners als de IND, het OM en de douane dagelijks gebruiken, 24/7 op-en-top functioneren. Stel je bijvoorbeeld voor wat er gebeurt als er een storing is in de programma's op de meldkamer, of dat er een opsporingsapplicatie uitvalt op de tienduizenden smartphones van politiemedewerkers. Of wanneer interne systemen, zoals de salarisadministratie, uit de lucht zijn. Gelukkig gebeurt dit niet zo snel dankzij jou en je collega's. Momenteel zoeken wij een collega voor het cluster dat zich bezighoudt met de verbinding met de burger. Hierin bevindt zich onder andere het team dat de module beheert waarmee via internet aangifte gedaan kan worden.

 

Behalve dat je applicaties installeert en monitort, incidenten afhandelt en changes doorvoert, ondersteun je je teamgenoten. Ook zoek je de samenwerking met andere teams en maak je afspraken met leveranciers van bijvoorbeeld softwarepakketten. Of je nu tegenover je collega's, een externe techneut of een verkoper zit, jij bent een deskundig sparringpartner en vraagbaak.

Het leuke van werken in het DevOps-team is dat je je breed (T-shaped) ontwikkelt. Je helpt namelijk ook mee met bouwen, testen en de security. Eén ding is zeker: bij de politie blijf je up-to-date. Je krijgt namelijk steeds met nieuwe functionaliteiten en tools te maken. Welke dat zijn? Moeilijk te zeggen, de ontwikkelingen gaan razendsnel.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het zogenoemde Productiehuis. Dit is een organisatievorm waarin zo'n honderd DevOps-teams applicaties (door)ontwikkelen en beheren. Het team waarin je komt te werken, werkt momenteel veel vanuit huis. Wanneer het team op locatie werkt, gebeurt dit in Utrecht. Wanneer de situatie dit toelaat zal het team een vorm van hybride werken adopteren. Binnen dit team werken collega's met verschillende expertises; TAB'ers, onwikkelaars, tester, functioneel beheerder.

 

Tijdens de inwerkperiode word je een-op-een begeleid door je buddy, en ook daarna kun je altijd terugvallen op je mentor en meer ervaren collega's. Verder loop je ook wel eens mee met de politiemedewerkers in het veld. Door in de praktijk te ervaren hoe en waarvoor de systemen werken, kun je maatwerk blijven leveren. Zo draag je eraan bij dat het Nederlandse politiekorps dankzij de ICT tot de beste ter wereld blijft behoren.

Waarom je als ICT'er aan de slag wilt bij de politie:

  • Een diverser en complexer landschap vind je ergens anders niet zo snel.
  • ICT wordt alleen maar belangrijker voor het werk van de politie. Dus wil je een opleiding volgen die van belang is voor je functie, dan kan dat altijd.
  • Je krijgt volop ruimte om je te ontwikkelen.
  • Waar anders krijg je de kans om eens een (nacht)dienst mee te draaien met agenten op straat?

Wie ben jij?

Ben jij graag trots op je werk? Mooi. Want dat is precies wat een goede applicatiebeheerder volgens ons kenmerkt. Net als kwaliteitsbewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel, en een stapje extra willen zetten als de situatie daarom vraagt. Je gaat deskundig en zorgvuldig aan het werk en weet tegelijkertijd je collega's te begeleiden. Je bent dan ook een echte teamspeler en houdt met je helikopterview continu overzicht over de werkzaamheden. Ook leg je makkelijk contact en kun je goed communiceren op verschillende niveaus.

Verder heb je:

  • een hbo-diploma in de richting ICT;
  • ervaring als technisch applicatiebeheerder en gedegen kennis van of ervaring met Windows of Linux;
  • ervaring met de Agile werkwijze, zoals DevOps en Scrum, en een Agile mindset;
  • bij voorkeur enige ervaring met ontwikkelen en beheer.

Wat wij bieden

De standplaats is Odijk. Het feitelijke werk op locatie vindt plaats in Utrecht. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.