Keywords:
Security, ICT, Encrypted communications
Type:
Permanent employment
Location:
Groenlo
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
24/09/2017
Status:
Open
Apply before:
18/10/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Nedap Security Management is één van de marktgroepen van Nedap die innovatieve systemen voor de beveiliging van gebouwen en terreinen ontwikkelt en vermarkt. Als leider in de internationale industrie voor fysieke toegangscontrole en security management baseren we onze producten op state-of-the-art software en hardware technologie. 

Naast technologie gedreven ontwikkeling wordt onze product roadmap voor een groot deel bepaald door industrietrends als globalisatie, versmelten van fysieke en informatie beveiliging en hoge eisen op het gebied van schaalbaarheid, gebruikersgemak en betrouwbaarheid van de systemen.
 

Wat ga je doen?

Ons security management systeem is een voornamelijk in Java ontwikkeld systeem waarbij een server omgeving met de gedistribueerde controllers communiceert. De basis functionaliteiten voor onze eindklanten zijn toegangscontrole, inbraakdetectie, videobewaking en locker management. Naast eigen soft- en hardware integreren we ook met producten van andere partijen, zodat de eindklant de beste totaal oplossing op maat kan realiseren. Als onderdeel van een brede moderniseringsslag zijn we op dit moment onder andere bezig met de migratie van ons platform naar JPA. 

Security is natuurlijk een belangrijk aspect van ons systeem. Zaken als encryptie, secure communicatie, certificaten, keys, etc. zullen dan ook voorbij komen in je werk. 

Als Allround Software Engineer vind jij het gaaf om diep in de materie te duiken en ben je in staat problemen te herkennen en gedegen advies te geven in het oplossen hiervan. Daarom beschik je over een sterk analytisch vermogen om zo de code te kunnen optimaliseren. Samen zullen we aan de hand van je ontwikkeling kijken aan welke onderdelen van ons systeem je het best kunt bijdragen. 

In welk team ga je werken? 

We werken via korte iteraties in kleine teams en leveren gedurende het jaar verschillende releases op voor onze klanten. 
 

Wie zoeken we

Wij zoeken een Java software engineer met 4-8 jaar ontwikkel ervaring in een Java (enterprise) omgeving. Met jouw all-round kennis en ervaring ben je breed inzetbaar. 

Naast het gebruik van Java werken we tevens aan een op HTML5/Angular gebasseerde nieuwe front-end. Als allrounder heb je ervaring met de volgende technologieën:

  • Java
  • Jboss
  • jUnit/jMockit
  • REST web services
  • Databases/JPA

Wat wordt een Nedapper geboden?

Je kunt van ons uitstekende arbeidsvoorwaarden verwachten, waarbij je voldoende uitdaging en ruimte krijgt om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een eigentijdse en inspirerende werkomgeving.
 

En nu?

Wij vinden het belangrijk dat je omschrijft waarom je bij Nedap past. Reageren kan via de sollicitatiebutton. Vragen? Neem contact op met Marlou: 06-11284778.