Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
30/03/2020
Status:
Open
Apply before:
30/06/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Heb jij als medisch coördinator visie en leiderschap en wil je dit inzetten voor grootstedelijke problematiek? Meer weten? Lees dan snel verder!

 


Wat ga je doen?
Als medisch coördinator arts M&G Infectieziektebestrijding ben je medisch eindverantwoordelijk en werkzaam op de afdeling Algemene Infectieziektebestrijding (AIB) & Reizigersadvisering (RAVC) bij de GGD Haaglanden.

Je bewaakt de kwaliteit van de geleverde zorg en medische processen van de afdeling. Terwijl de organisatie volop in beweging is ben jij in staat om het artsenteam op medisch inhoudelijk gebied aan te sturen. Ook ben je bij crisissituaties de procesleider Infectieziektebestrijding in onze multiculturele stedelijke omgeving. Daarnaast informeer en adviseer je het management, directie en de verschillende besturen binnen jouw speelveld. 

Je draagt zowel op strategisch- als tactisch niveau bij aan de ontwikkeling en strategie  van de afdeling. Dit weet je te vertalen naar de opgaven en concrete doelstellingen. Je bent verantwoordelijk voor en geef richting aan de doorontwikkeling van de afdeling en een gezonde bedrijfsvoering.


Naast medisch coördinator ben je een deel van de tijd werkzaam als arts Maatschappij & Gezondheid Infectieziektebestrijding. De nadruk van jouw geneeskundige taken richten zich op het voorkomen en bestrijden van infectieziekten. Je bent betrokken bij de reguliere taken van de infectieziektebestrijding, zoals bron- en contactonderzoek, adviseren over preventie en outbreakmanagement en bewaakt de medische kwaliteit daarvan. Daarnaast ben je betrokken bij de reguliere taken van de reizigersgeneeskunde, zoals inhoudelijk achterwacht voor de verpleegkundigen, en bewaakt de medische kwaliteit daarvan.
Verder neem je deel aan projecten op het gebied van infectieziektebestrijding en reizigersadvisering. Dit zijn onder meer projecten op het gebied van preventie en (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, in eigen beheer of in samenwerking met o.a. andere GGD’en, universiteiten (Academische werkplaats) en het RIVM. Een voorbeeld hiervan is het regionaal antibiotica resistentie (ABR) project (ZNW Holland-West).

 

 

Wat vragen wij van jou?

Een van jouw kwaliteiten is mensen te kunnen enthousiasmeren en mee te nemen in de ontwikkelingen en uitdagingen waar de afdeling voor staat. Je bent verbindend, duidelijk, consistent luisterend, doortastend en volhardend. In onze nieuwe collega zien wij een verbinder die vanuit een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn  op verschillende niveaus met de nodige souplesse opereert in een politieke & bestuurlijke omgeving. Verder beschik je over;

 • een afgeronde opleiding als arts en geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast ben je in het specialistenregister ingeschreven als Arts Maatschappij en Gezondheid;
 • minimaal 4 jaar werkervaring binnen het vakgebied van infectieziektebestrijding en reizigersadvisering en –vaccinaties;
 • ervaring als medisch coördinator strekt tot aanbeveling;
 • ervaring met het werken in een multidisciplinair team is een pre;
 • uitstekende mondelinge als schriftelijke vaardigheden in zowel de Nederlandse taal als het Engels.

 

 

Wat bieden wij jou?

Werken bij de GGD Haaglanden betekent dat je kiest voor een prachtige afwisselende baan in een dynamische werkomgeving met een grote maatschappelijke betrokkenheid waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Hiernaast werk je samen met zeer prettige en loyale collega’s waarbij kwaliteit en een goede sfeer belangrijk is. Verder bieden wij je de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 4.683,- en maximaal € 6.240,- bruto per maand (schaal 13) bij een 36-urige dienstverband;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.


Ook kun je rekenen op een uitgebreid  arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

 


Wie zijn wij?

GGD Haaglanden

Door een toenemend aantal reizigers naar verre bestemmingen, nieuwe inzichten in ziekten en therapieën, nieuwe virussen en het effectief willen inspelen op uitbraken van infectieziekten maken dat zowel de infectieziektebestrijding als de reizigersgeneeskunde volop in beweging is. De afdeling infectieziektebestrijding en reizigersgeneeskunde van de GGD Haaglanden werkt op lokaal, regionaal en landelijk niveau intensief samen met een groot aantal ketenpartners.


In geografische zin is de GGD Haaglanden de organisatie voor de publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delftland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Daarmee beschermt, bewaakt en bevordert de GGD Haaglanden de gezondheid van ruim een miljoen inwoners. GGD Haaglanden is onderdeel van de sector Volksgezondheid en Zorg binnen de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag. De standplaats is Den Haag met een perifere locatie in Delft.

 

 

Meer weten?

Contactpersoon sollicitatieprocedure

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Marleen van Waarden, Afdelingshoofd AIB/RAVC, op 06-24210650.

 


Contactpersoon vacature-informatie

Voor informatie voer de inhoud van de functie, mag je contact opnemen met collega Dianne van der Zande, arts M&G, op 06-22219516

 


Extra informatie

 • werklocatie is Westeinde 128 in Den Haag;
 • je neemt buiten kantoortijden deel in een wachtdienstrooster voor infectieziektebestrijding en eventueel voor de forensische geneeskunde;
 • een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure;
 • wacht niet met solliciteren, wekelijks worden sollicitatiegesprekken gepland;
 • het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure;
 • wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform www.werkenvoordenhaag.nl;
 • meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op; www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.