Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
12/01/2024
Status:
Open
Apply before:
25/01/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij actief bijdragen aan de opsporing van personen en bedrijven die bewust en opzettelijk schade toe brengen aan onze leefomgeving? Of wil jij je bezighouden met onderzoeken naar georganiseerde, zware milieucriminaliteit waar veel geld in omgaat? Misschien is ondermijning wel een thema dat jouw interesse heeft? In al die gevallen is Team Milieu van Eenheid Midden-Nederland op zoek naar jou!

 
 

Wat ga je doen?

Als specialist ben je bij Team Milieu nauw betrokken bij lopende onderzoeken, vanaf de start van een onderzoek tot en met de daadwerkelijke rechtszaak. Je werkt in teamverband met collega's en milieuspecialisten, binnen en buiten de organisatie. De onderzoeken zijn vaak langdurig en richten zich op wisselende thema's zoals afval, grondstromen zeer zorgwekkende stoffen en Cites (beschermde dier- en plantsoorten). Regelmatig is creativiteit nodig om tot een doorbraak te komen, dus jij zoekt actief naar andere en nieuwe methoden om je doel te bereiken. Je maakt deel uit van een onderzoeksteam, voert opsporingshandelingen uit en hoort aangevers, getuigen en verdachten. Je neemt deel aan (milieu)netwerken ten behoeve van opsporingsonderzoeken op milieugebied. Vanuit de uitvoeringspraktijk doe je voorstellen tot verbeteringen in de uitvoering van (milieugerelateerde) tactische opsporingsonderzoeken. In deze functie speel je een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het team. Dit betekent voor jou dat je hier uitdaging in ziet en goed samen kunt werken met de verschillende specialismen, zoals digitale en financiële opsporing, intelligence, en specialistische ondersteuning.

 

Waar ga je werken?

De Afdeling Thematische Opsporing van de Dienst Regionale Recherche bestaat uit de teams Milieu, Zeden, Bestrijding Kinderporno en Kindersekstoerisme, Financieel Economische Criminaliteit/Fraude en Cybercrime. Binnen ons team worden serieuze en grote onderzoeken gedraaid die er echt toe doen, voor nu, maar ook voor de toekomst van ons klimaat.

Team Milieu werkt momenteel toe naar een nieuwe formatie en zal op termijn gaan bestaan uit 30 medewerkers, veelal specialisten op het gebied van milieuwetgeving, digitale en financiële opsporing. We zoeken actief de aansluiting bij het onderwerp ondermijning en zijn een rechercheteam dat de principes van Agile werken omarmt. Je werkt met een vaste groep collega’s aan één of meerdere onderzoeken tegelijk. Ons team werkt vanuit twee locaties, Utrecht en Almere. Als gevolg hiervan, en het feit dat Milieucriminaliteit een landelijk gestuurde aanpak kent, is flexibiliteit met betrekking tot de feitelijke werkplek wenselijk.

 

Wie ben jij?

We zoeken gedreven, betrokken en nieuwsgierige collega’s die affiniteit hebben met milieuwetgeving in brede zin. Binnen de vaak complexe milieucriminaliteit voel jij je uitgedaagd om je vakmanschap op de proef te stellen. Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je eigen (schriftelijk) werk en bevordert als specialist kennis en expertise van andere teamleden. Bovendien heb je oog voor het groepsbelang en kun je actief bijdragen bij aan het gemeenschappelijk resultaat. Je begrijpt dat samenwerken met in- en externe partners binnen milieuonderzoeken noodzakelijk is en professionaliteit en vakmanschap vereist. Ook ben je bereid daar waar nodig aanvullende specialistische opleidingen te volgen.

 

Daarnaast beschik jij over:

  • een hbo-diploma (bachelor);
  • bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van milieu;
  • bij voorkeur ervaring in de opsporing.

Wat wij bieden

De standplaats is Utrecht. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.889,- en maximaal € 4.714,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein financieel-economisch.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure (aanvinken als deze zin in vacaturetekst moet komen).
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.