Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
23/11/2021
Status:
Open
Apply before:
27/02/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Modelling & Simulation projectleider met inhoudelijke kennis

De afdeling Training en Simulatie van NLR draagt bij aan een veilige samenleving en een competitieve lucht- en ruimtevaart door training- en simulatie-oplossingen in te zetten bij onze partners.
 
Wij zoeken een nieuwe collega die ervaring heeft als projectleider en die inhoudelijke kennis heeft op het Modelling & Simulatie gebied. Die collega komt ons versterken met visie, creativiteit en daadkracht. Die collega beschouwt het als een uitdaging om samen met onze partners innovatieve simulatiesystemen te ontwikkelen en in te zetten.
 
Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met afwisseling, waardering en innovatieve collega’s? Solliciteer dan nu!
 
Wat ga je doen?

Als Modelling & Simulation projectleider leid jij onderzoeksprojecten gericht op toekomstige Modelling & Simulatie (M&S) technologie en nieuwe digitale media voor de opleiding en training van luchtvaartprofessionals.  

Je ontwikkelt een visie op de mogelijkheden van onder andere moderne ICT-ontwikkelingen in het M&S domein. Denk hierbij aan het toepassen van Internet of Things, real-time computing, cyber security, cloud services, en System of Systems. Samen met jouw projectteams realiseer je simulatiesystemen waarmee effectief kan worden getraind en waarop experimenten kunnen worden uitgevoerd. Die experimenten richten zich op de evaluatie van complexe innovatieve systemen en operationele concepten. 

Je hebt frequent contact met eindgebruikers, overheden en internationale industrie voor het uitdenken van innovatieve en effectieve M&S oplossingen. Je hebt de leiding in projectvoorstellen. Je levert producten aan onze stakeholders en vervult de rol van eigenaar van die producten. 

Ook vertegenwoordig je de belangen van de NLR-organisatie in de samenwerking met industriële partners en andere kenniscentra en draag je jouw visie uit in (internationale) fora van onderzoekers en operationele gebruikers.

 
Wat breng je mee?
 • Lucht- en Ruimtevaarttechniek, WO (technische) informatica, of vergelijkbare studierichting
 • Kennis van M&S-technologie, zoals real-time simulatie technologie, digitale media, data- en softwarearchitecturen en netwerken
 • Ervaring met relevante ICT- en andere technologische ontwikkelingen
 • Ervaring met projectleiding van complexe projecten met veel stakeholders
 • Ervaring met (militaire) luchtvaartoperaties, of de bereidheid om je hierin te verdiepen
 • Minimaal zeven jaar werkervaring
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in de Nederlandse en Engelse taal
 
Wat bieden wij jou?
 • Een uitdagende baan in een hightech werkomgeving, nationaal en internationaal
 • Een plek in een enthousiast team
 • Ruimte om je te ontwikkelen in een richting die bij jou past
 • Een organisatie die samenwerken, resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijk vindt
 • De mogelijkheid in je werk een bijdrage te leveren aan een betere samenleving
 • Mooie arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit voor jouw werk-privé balans 
 
Jouw nieuwe werkomgeving?
Koninklijke NLR is al meer dan 100 jaar de ambitieuze kennisorganisatie met de wil om te blijven vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van transport veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever. We staan op de drempel van baanbrekende innovaties. Plannen en ideeën komen in beweging wanneer deze goed gevoed worden met de juiste energie. Bijna 700 gedreven professionals werken aan onderzoek en innovatie. Van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen.

 

In de afdeling Training & Simulatie werken ongeveer 40 deskundigen op het gebied van simulatie, informatica, onderwijs, luchtvaart en psychologie. Binnen onze projecten wordt multidisciplinair samengewerkt, zowel binnen als buiten het NLR. De afdeling beschikt over eigen vlucht- en missiesimulatoren voor gevechtsvliegtuig- en UAS (RPAS)-simulatie, een Lab dat zich richt op AR/VR innovaties en heeft toegang tot allerlei simulatiemiddelen en echte vliegtuigen bij verschillende externe organisaties.
 
Wil jij meer weten?
Neem contact op met Harrie Bohnen, de manager van de afdeling Training & Simulatie, 088- 511 3660, Harrie.Bohnen@nlr.nl. 
 
Solliciteren? 
Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button op de website. Een positieve uitkomst van een screening is een voorwaarde voor indiensttreding.