Type:
Permanent employment
Location:
Uddel
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
07/02/2022
Status:
Open
Apply before:
25/04/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Heb jij je VWO-diploma binnen of je HBO-propedeuse gehaald? Wil jij vanaf de grond onze vliegtuigen veilig door de lucht begeleiden, of juist onze F-16’s en F-35’s naar een mogelijk luchtgevecht sturen? Ontdek dan de uitdagende functie van Luchtgevechtsleider bij de Luchtmacht. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de bewaking en beveiliging van het NAVO- en Nederlands luchtruim. Denk jij dat je het in je hebt?

 

Dit ga je doen

Binnen de luchtgevechtsleiding zijn er twee smaken: Air Surveillance en Fighter Control. Als Luchtgevechtsleider binnen de Air Surveillance waak je over het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. Je bouwt een betrouwbaar luchtbeeld op met behulp van radarapparatuur en wisselt belangrijke informatie uit met buurlanden. Je bent constant op zoek naar vliegtuigen die zich moeten identificeren. Als je een situatie niet vertrouwt, dan schakel je de Fighter Controller in.Wanneer de Luchtgevechtsleider een verdachte situatie ontdekt op de radar, is het aan de Fighter Controller om er meteen twee gevechtsvliegtuigen op af te sturen. Jij zorgt dat de vliegtuigen zo snel en veilig mogelijk hun doel bereiken. Daarnaast begeleid je de trainingen van de gevechtsvliegers en coördineer je luchtgevechten.Kortom: twee serieuze richtingen, waarin je taken uitvoert die van levensbelang zijn.Opmerking: als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel ‘Officier Luchtgevechtsleiding’.

 

Pluspunten van deze functie

  • Salaris: naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op;
  • Werksfeer: nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie;
  • Uitdaging: je werkt met unieke techniek in een bijzondere werkomgeving en krijgt veel verantwoordelijkheid;
  • Doorgroeimogelijkheden: betaald je WO-bachelor halen.

 

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag bij het Air Operations and Control Station (AOCS) in Nieuw Milligen. Je gaat ook regelmatig mee op oefeningen in binnen- en buitenland. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst de 4 jaar durende Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de NLDA (Nederlandse Defensie Academie). Afhankelijk van je bachelor zit je dan vooral op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda of het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daarna volg je de vakopleiding in Nieuw Milligen. De Militair Wetenschappelijke Opleiding die je zal volgen, is de bacheloropleiding Militaire Systemen & Technologie (MS&T), Krijgswetenschappen (KW) of Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW).

 

Jouw profiel

  • VWO: Je bent in het bezit van een VWO diploma of een HBO-propedeuse (+VWO certificaat voor wiskunde A/B), hierbij geldt dat je gemiddeld voor alle vakken een voldoende (5,5) hebt en maximaal één 5 als eindcijfer voor een kernvak (Nederlands/Engels/Wiskunde). Aanvullend voor deze functie is een voldoende (5,5) voor wiskunde A/B vereist. Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels.
  • Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden

    Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 5

  • Je hebt een zwemdiploma nodig