Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
08/03/2022
Status:
Open
Apply before:
05/10/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Collega-officieren van justitie, heb je ervaring en/of affiniteit met digitale opsporing en cybercriminaliteit?  kom dan werken bij het arrondissementsparket Den Haag! 

 

Ons parket heeft de ambitie vooruitstrevend te zijn in zowel de aanpak van cybercriminaliteit als de inzet van digitale opsporing. Om die ambitie waar te blijven maken zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die verder kijken dan hun eigen onderzoeken en zich ook inzetten voor het organisatie breed vergroten van kennis en ervaring.  

 

Onze samenleving digitaliseert in een hoog tempo. De ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en gedigitaliseerde criminaliteit gaan evenzo razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan criminele phishing organisaties, datadiefstallen en sextortion. Tegelijkertijd brengt de digitalisering ook nieuwe kansen en mogelijkheden in de opsporing. Digitale opsporing maakt een steeds groter deel uit van ons werk en expertise op dit gebied is van eminent belang in het streven naar waarheidsvinding en het succesvol opsporen en vervolgen. Niet alleen bij de bestrijding van cybercriminaliteit, maar bij de bestrijding van alle criminaliteit. 

 

Vind jij het leuk om in een High Impact Crime omgeving te werken, waar je naast het ‘reguliere’ werk van de officier van justitie ook grotere (projectmatige) cyberonderzoeken gaat leiden, waarbij je graag gebruik maakt van de mogelijkheden van digitale opsporing, innovatief bent, lef hebt èn deze kennis graag uitdraagt binnen de gehele organisatie? Solliciteren kan via de interne vacaturesite. Voor eventuele vragen kan je me berichten

 

Mocht deze tekst je erg aanspreken, maar ben je nog geen officier van justitie en zie je – met jouw kennis en ervaring - wel een mooie toekomst voor jezelf binnen het OM, meld je dan aan als Officier in opleiding (OIO).