Type:
Temporary employment
Location:
Leiden
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
03/10/2023
Status:
Open
Apply before:
09/10/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bij de afdeling Criminologie is een vacature voor de functie van: Onderzoeker (1,0 fte). Het betreft een tijdelijke functie voor de periode 1 november 2023 tot 1 november 2024.

 

De werkzaamheden
Wil jij graag beleidsrelevant onderzoek doen en ben je geïnteresseerd in het onderwerp sociale veiligheid in een gevangeniscontext? Dan is deze vacature voor onderzoeker Sociale Veiligheid in Gevangenissen voor Vrouwen aan de Universiteit Leiden een mooie kans! Je zult voor dit project voornamelijk kwalitatief-empirisch onderzoek uitvoeren, waaronder observaties in gevangenissen en interviews met medewerkers en gedetineerde vrouwen.

 

Het Instituut voor Strafrecht en Criminologie voert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen een onafhankelijk onderzoek uit naar sociale veiligheid in penitentiaire inrichtingen voor vrouwen. Hierin staan de volgende vragen centraal:

 

1. In welke mate komt grensoverschrijdend gedrag (discriminatie, seksuele intimidatie, agressie, geweld en pesten) voor in de betreffende penitentiaire inrichtingen?
2. Welke omstandigheden en factoren dragen bij aan een sociaal veilig leef- en werkklimaat in vrouweninrichtingen en welke hangen juist samen met grensoverschrijdend gedrag?

 

Er zal gebruik worden gemaakt van een mixed-methods benadering om de cultuur met betrekking tot sociale veiligheid in de betreffende inrichtingen in kaart te brengen. De onderzoeker zal voornamelijk verantwoordelijk zijn voor observaties en interviews met medewerkers en gedetineerde vrouwen. De resultaten zullen verwerkt worden in een rapport en er is ook ruimte voor verdiepend wetenschappelijk onderzoek. De onderzoeker zal binnen het project samenwerken met dr. Esther van Ginneken en mogelijk ook met andere collega’s van het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

 

Uw profiel

  • Afgeronde masteropleiding of recent gepromoveerd in een sociale wetenschap (bijv. criminologie, sociologie, psychologie, antropologie) of andere relevante discipline;
  • Ervaring met empirisch onderzoek en enthousiast is over het onderwerp. Bij voorkeur heb je enige kennis van of ervaring met onderzoek met kwetsbare doelgroepen;
  • Sterke communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Zelfstandig kunnen werken maar ook goed kunnen functioneren in een team;
  • Bereid om veel te reizen (binnen Nederland) voor veldwerk.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met de projectleider dr. Esther van Ginneken (e.f.j.c.van.ginneken@law.leidenuniv.nl).

 

Wat wij bieden
Een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling; Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10); Goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl. Meer informatie over de Universiteit Leiden vind je op https://www.universiteitleiden.nl.

 

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 1000 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie: www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid/.

 

De afdeling
Meer informatie over het Instituut voor Strafrecht & Criminologie kun je vinden op https://law.leidenuniv.nl/org/strafrechtencriminologie/

 

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

 

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen tot uiterlijk 9 oktober 2023 worden ingediend, gericht aan mw. S. Mattheus. De gesprekken zullen worden gevoerd in de week van 16 oktober 2023.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.