Type:
Permanent employment
Location:
Leiden
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
05/05/2023
Status:
Open
Apply before:
12/05/2023
Hours p/wk:
38

Description:

Bij de Universiteit Leiden is per juni/juli 2023 een vacature voor een:

 

Onderzoeker (1,0 FTE)

De universiteit Leiden brengt sinds 2016 het leef- en werkklimaat in Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen in kaart binnen het Life in Custody project, een grootschalig landelijk suveyonderzoek in alle Penitentiaire Instellingen in Nederland. De komende jaren zal deze samenwerking tussen de Dienst Justitiële inrichtingen en de Universiteit Leiden voortgezet worden

In het Life in Custody project is er plaats voor een onderzoeker/onderzoeks-coördinator voor de periode van 4 jaar (beoogde startdatum zomer 2023). De onderzoeker/ onderzoeks-coördinator zal werkzaam zijn binnen het grotere onderzoeksteam van de Life in Custody Study, en deel uitmaken van een team van ervaren gevangenisonderzoekers en PhD’s.

De onderzoeker/onderzoeks-coördinator zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het veldwerk (voorjaar 2024 en voorjaar 2026) en het opleveren van de rapportages binnen het onderzoek. In dit kader zal hij/zij de junior onderzoekers, PhD studenten en stagiaires begeleiden die de verzameling, verwerking, analyse, en rapportage van de kwantitatieve data (mede) zullen uitvoeren. Tevens is de onderzoeker /onderzoeks-coördinator verantwoordelijk voor het databeheer binnen het project.

Naast deze coördinatietaken heeft de onderzoeker / onderzoeks-coördinator ook ruimte voor eigen inhoudelijk wetenschappelijk onderzoek naar het leef- en werkklimaat in detentie.

 

Uw profiel:

 • U heeft enkele jaren onderzoekservaring; ervaring met het coördineren van onderzoek of veldwerk is een pré.
 • U heeft ervaring met kwantitatief onderzoek, data-analyse en data-management;
 • U heeft ervaring met het begeleiden van junior collega’s/studenten;
 • U heeft sterke communicatieve- en organisatorische vaardigheden;
 • U haalt plezier uit het werken in teamverband;
 • U heeft aantoonbaar belangstelling voor detentie en haar doelgroep;
 • U beschikt over een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 1000 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

 

De afdeling
De afdeling Criminologie van het Instituut Strafrecht & Criminologie aan de Universiteit Leiden verzorgt onderwijs in de bacheloropleidingen Criminologie en Rechtsgeleerdheid, in de masteropleidingen Forensische Criminologie en Veiligheidsbeleid en in de Engelstalige masteropleiding Criminal Justice. Het (inter)nationale onderzoek heeft een rijke traditie op het gebied van gevangenisonderzoek, en is voor een belangrijk deel ingebed in het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountabiltiy and Effectivity(zie: https://www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/rechtsgeleerdheid/criminal-justice-legitimacy-accountability-and-effectivity).

 

Wij bieden

 • Een fulltime functie als onderzoeker (38 uur per week) voor vier jaar, • Een uitdagende, enthousiaste en collegiale werkomgeving;
 • Een ambitieuze onderzoeksomgeving, met veel mogelijkheden tot ontwikkeling.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal 2.960,- en maximaal 4.670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10);
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

 

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met dr. J.M.H.(Hanneke) Palmen, email: j.m.h.palmen@law.leidenuniv.nl, afdeling Criminologie, Universiteit Leiden.
Meer informatie over de Universiteit Leiden vindt u op https://www.universiteitleiden.nl. Voor informatie over onderzoeksprogramma’s van de Graduate School of Legal Studies via https://www.law.leidenuniv.nl/onderzoek/.

 

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 12 mei 2023 worden gericht aan mw. S. Mattheus.

De gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 22 mei 2023.