Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
05/04/2023
Status:
Open
Apply before:
09/04/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Ben jij een onderzoeker met ervaring met vernieuwend praktijkgericht onderzoek op het gebied van cybercrime en cybersecurity? En met een achtergrond in de criminologie, psychologie of aanverwante discipline? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wat ga je precies doen?
Voor het lectoraat Cybercrime en Cybersecurity zijn we op zoek naar een (senior) onderzoeker. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Cybersecurity van de Haagse Hogeschool en werkt nauw samen met het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).
 
Het doel van het lectoraat Cybercrime en Cybersecurity is om organisaties op een praktisch toepasbare manier te helpen weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. Veel mkb-bedrijven en overheidsorganisaties hebben niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden dus relatief vaak slachtoffer van dergelijke aanvallen. Het lectoraat kent drie onderzoeksthema’s: (1) de weerbaarheid van organisaties; (2) cybercriminaliteit gericht op organisaties; (3) de aanpak van cybercriminaliteit gericht op organisaties. Daarbij staat steeds niet de techniek, maar de mens centraal in ons onderzoek.
 
Als ervaren onderzoeker ga je een belangrijke bijdrage leveren aan het opzetten en uitvoeren van de onderzoekslijnen ‘Weerbaarheid van organisaties’ en ‘Cybercriminaliteit gericht op organisaties’. Je bent actief in het verwerven van opdrachten met bijbehorende financiering en voert zelfstandig onderzoeken uit binnen het onderzoeksprogramma van dit lectoraat. Daarnaast ga je een belangrijke rol spelen binnen de in 2022 gestarte SPRONG-groep cyberweerbaarheid. Waarbinnen 3 hogescholen en verschillende nationale en regionale stakeholder werken aan het opzetten van een expertisenetwerk op het gebied van cyberweerbaarheid. Ten slotte lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van cybersecurity onderwijs binnen de Haagse Hogeschool en help je bij het professionaliseren van docenten en onderzoeksleden van het Kenniscentrum Cybersecurity.
 
Jouw profiel
Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een ervaren onderzoeker met een warm hart voor het verder ontwikkelen van cyberveiligheid en het versterken van de link tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld. Vanzelfsprekend ben je communicatief, resultaatgericht en analytisch sterk, heb je een hands-on mentaliteit en kun je goed laveren tussen de verschillende stakeholders.

Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

  • Je bent (bijna) gepromoveerd en hebt een achtergrond in de criminologie, psychologie of aanverwante discipline;
  • Je hebt affiniteit met de onderwerpen cybercrime en cybersecurity;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het doen van kwantitatief onderzoek;
  • Je publiceert in wetenschappelijke tijdschriften, maar je weet resultaten ook te vertalen naar producten die gebruikt kunnen worden in de praktijk;
  • Je beweegt je makkelijk in zowel de academische wereld als in het werkveld;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in het hoger onderwijs en toegepast onderzoek;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Wat bieden wij
De mogelijkheid om binnen het Kenniscentrum Cybersecurity van de Haagse Hogeschool mee te werken aan het vormgeven van een snelgroeiend lectoraat, met een eigen onderzoekslijn en innovatief onderwijs op het gebied van cybercrime en cybersecurity.

Daarnaast bieden wij:  

  • Een arbeidsovereenkomst voor 2 jaar (D4) voor 1,0 fte, 40 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging; 
  • Een salaris van maximaal € 5.332,49 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag (onze arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-hbo); 
  • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;  

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus 
De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. 
 
Ben jij onze nieuwe collega? 
Denk jij dat jij en de functie een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan met cv en een korte motivatiebrief. Je kunt tot en met 9 april 2023 solliciteren via de sollicitatiebutton.